- hirdetés -

A szokásos kátyúzási munkálatok megszaporodását eredményezte az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. számára a téli fagyos időjárás. Január 10-én három utcában is folytak a munkálatok.

Kátyús útburkolatokat javítottak január 10-én az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai. A téli, fagyos időjárás miatt ugyanis megszaporodtak az ilyenkor szokásos kátyúzási munkálatok. A lehulló hó vagy eső gyakran beszivárog az útszerkezeten található repedésekbe, majd megfagyva kitágul és károsítja az út egységes szerkezetét, ami a téli és a kora tavaszi időszakban a kátyúk gyakoribb megjelenését eredményezi.

– A kollégák az útellenőri szolgálat segítségével nyilvántartást vezetnek a már korábban helyreállított és frissen keletkezett kátyúkról, valamint a repedezett útburkolatokról – tudtuk meg Benkő Ferenctől, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójától.

A Székács utca is kátyússá vált, január 10-én itt is folytak a munkálatok (Fotó: Rosta Tibor)

A Zrt. munkatársai január 10-én három utcán, név szerint a Székács, a Dózsa György és a Táncsics utcák területén szüntették meg a kátyúkat két tonna hidegaszfalt felhasználásával.

Mint azt korábban megírtuk, ha valakinek kátyúból eredő kára keletkezik, azt minden kétséget kizáróan bizonyítani kell, ami nem egyszerű feladat, hiszen nem elég fotókat készíteni, a hivatalos jegyzőkönyv felvétele is szükséges, amely alapján kezdeményezni lehet a biztosítónál a kártérítési igényt. A kátyúkár megtérítése kapcsán a közúti közlekedést szabályozó, 1988. évi I. törvény paragrafusait érdemes átfutni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.