- hirdetés -

Vasárnap elérkezett vízkereszt napja, amelyen a hagyományok szerint le szokták bontani a karácsonyfákat. A város ünnepi díszeit elkezdték leszedni és a karácsonyfa is eltűnt a rendezvénytérről.

Hétfő reggel érkeztek meg a főtérre a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. szakemberei és megkezdték leszedni a városi karácsonyfa díszeit. A délelőtti órákra már az impozáns ezüstfenyő sem maradt a helyén. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a fenyőt feldarabolva beszállítják a Zrt. telephelyére és egyeztetés után egy rászoruló családnak adják át.

A díszek már dobozban, a munkások a fa törzsének kiemelését készítik elő (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a karácsonyfa lebontásán kívül több nagyobb munka kezdetét jelenti számukra január hetedike.

– A mai napon elbontjuk a nagy adventi koszorú szerkezetét, elkezdik kollégáim a jégpálya és a mellette található elárusító bódék szétszerelését és elszállítását. Más szakembereink a város ünnepi díszvilágítását kezdik el leszerelni a közvilágítás kandelábereiről és a fákról. Ezek a munkálatok nagyobb forgalmi akadályt idén sem fognak képezni – tette hozzá Benkő Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.