- hirdetés -

A szilveszter estén fel nem használt tűzijátékokat legkésőbb január 5-én éjfélig vissza kell vinni a forgalmazóhoz, tárolni ezt követően nem szabad.

Sok családban szokás az óévet tűzijátékkal búcsúztatni, azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy a megmaradt vagy hibás termékeket nem tárolhatjuk.

A 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékeket nagykorú személyek december 28-31. között engedély nélkül megvásárolhatják és december 31-én 18 órától január 1-én 06 óráig felhasználhatják.

A tűzijátékot szilvesztert követően a forgalmazónak vissza kell szállítani (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A fel nem használt 3. pirotechnikai osztályba tartozó, illetve bármely hibás vagy lejárt szavatosságú terméket, szilvesztert követően öt napon belül a forgalmazónak vissza kell szállítani. A forgalmazó köteles azt térítésmentesen és költség felszámítása nélkül visszavenni, melyről a vásárlót a forgalmazás helyén jól láthatóan köteles tájékoztatni, a visszavétel helyének, időpontjának feltüntetésével.

A rendőrség az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szigorúan ellenőrzi a rendelet betartását. A szabálysértési törvény szankcionálja a pirotechnikai termékekkel kapcsolatos szabálysértéseket: aki a pirotechnikai termékek előállítására, forgalmazására, tárolására, szállítására, felhasználására, megsemmisítésére, birtoklására vonatkozó előírásokat megszegi, százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.