- hirdetés -

Különleges vendég látogatott az idei első tanítási napon, január 3-án a Táncsics Mihály Gimnáziumba. Az ENSZ magyarországi ifjúsági küldötte, Szuda Ágnes tartott Klímacsúcs Szimuláció címmel egy előadást az érdeklődő diákoknak.

Rögtön egy érdekes előadással kezdték meg a 2019-es évet a Táncsics Mihály Gimnáziumban. Január 3-án, az Egyesült Nemzetek Szervezetétől (ENSZ) érkezett vendég az intézménybe. A világszervezet magyarországi ifjúsági küldötte, Szuda Ágnes tartott az intézmény biológia előadójában egy kétórás műsort a diákoknak.

– Ifjúsági küldöttként az egyik legfontosabb cél, hogy hidat építsünk a fiatalok és az ENSZ között és ennek keretein belül rengeteg oktatási intézménybe, iskolákba, egyetemekbe szoktam ellátogatni, hogy ez tényleg megvalósulhasson. Olyan kézzelfogható témák segítségével szeretném ezt a világszervezetet közelebb hozni a fiatalokhoz, melyek fontosak az életük szempontjából vagy hatással vannak rájuk – nyilatkozta Szuda Ágnes.

Klímacsúcs Szimuláció címmel tartott előadást Szuda Ágnes (Fotó: Rosta Tibor)

Ezúttal először az ENSZ fenntartható fejlődési céljairól és az emberek közti egyenlőségről beszélgettek a tanulókkal, majd a Klímacsúcs Szimuláció című előadás vette kezdetét. Az ifjúsági küldött elmondása szerint ennek célja, hogy a fiatalok megértsék azt, mi is az a klímaváltozás, miért fontos téma, miért van hatással a jövőjükre és mi az, amit az ENSZ tesz ezzel kapcsolatban.

– Mindig könnyebb úgy cselekedni, ha látjuk azt, hogy vannak olyan kezdeményezések vagy erőfeszítések, melyekhez tudunk csatlakozni. Olyan probléma ez, mellyel foglalkoznunk kell és sokat tudunk érte tenni személyesen is – mondta.

Szuda Ágnes elmondta, szeretne összegyűjteni előadásai során, mit gondolnak a fiatalok egy-egy adott témáról, de feladatköre nemcsak a Magyarországon belüli intézményekre terjed ki. Tavaly októberben egy ENSZ-közgyűlés alkalmából New Yorkban, a szervezet székházában képviselhette az ifjúságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.