- hirdetés -

Egy szilveszteri buliról nem hiányozhatnak a bolondos kiegészítők, a pezsgő és a kaja sem. Ez a legtöbb esetben a virsli, na de hogy alakult ki ez a szokás?

A válasz roppant egyszerű: nincs mélyen gyökerező hagyománya Magyarországon a sziveszteri virslifogyasztásnak. Valószínűleg leginkább a malacevéssel lehet összefüggésben. Amellett, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető, illeszkedik abba a magyar hagyományba, hogy újév napján nem szabad sem halat, sem szárnyast enni – írja a szilveszter.hu

Eszerint a hallal ugyanis elúszik, a szárnyassal pedig elszáll a szerencse. A malac azonban kitúrja a földből azt, ezért szokás malacot, vagy éppen virslit enni.

A virsli tehát már a szilveszteri szokásunkhoz tartozik. Fontos, hogy minőségi jó étel kerüljön az asztalra, ezért már a boltban nézzük meg jól az összetevőket. Azokat keressük, amelyikben a legtöbb hús és a legkevesebb adalékanyag van.

Nagy segítség lehet, hogy tavaly óta virslinek azt a termék nevezhető, amiben a hústartalom legalább 51 százalék, és ebbe nem számít bele a mechanikailag szeparált hús, ami viszont nem is lehet több 10 százaléknál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.