- hirdetés -

Mit illik felvenni, ha évzáró céges rendezvényre vagy egy elegáns helyszínre vagyunk hivatalosak? Karácsony és szilveszter a csillogás időszaka, ami sokszor a ruhákban is megmutatkozik, stíluskommunikátor ad tanácsokat az ünnepi ruhaválasztáshoz.

Vannak, akik elegánsan és vannak akik kényelmesen öltözködnek, ha a karácsonyi összejövetelekről van szó. A szentestét leginkább családi körben töltik az emberek, itt családfüggő, ki mit vesz fel.
– Munkahelyeken is tartanak évzáró rendezvényeket. A dolgozók tudják már előre, hol lesz az ünnepség, így aszerint választanak ruhát. A hely meghatározó, fontos tudnunk mi az, ami nem való egy céges karácsonyi ünnepségre – kezdte az ismertetőt Pántyéné Horváth Klára stíluskommunikátor.

Félre a farmert, jöhet a „kis fekete ruha”

– A rénszarvasos, télapós kötött pulóverek nem alkalmasak ezekre a rendezvényekre, ez alól kivétel, ha közös döntés alapján mindenki ilyet vesz fel. A csak piros színben való megjelenés sem indokolt, ezt a variációt hagyjuk meg inkább a gyerekeknek. A farmer a hétköznapok darabja, ilyenkor jobb egy szövet- vagy flanel nadrág. Nőknek nem javaslom a tigriscsíkos, vagy leopárd mintás öltözéket sem. A testre feszülő, átlátszó ruhák sem bizonyulnak ideális választásnak, ezek egy kötetlen baráti buliban alkalmasak, elegáns ünnepségre, ha lehet válasszunk inkább mást – sorolta a stíluskommunikátor.

A szilveszteri parti más kérdés. Azt mondják, itt minden megengedett, lehet bátran hódolni a divat őrületének, jöhetnek az arany, fekete-, ezüst színek, csipke- és brokát ruhák, boák, tollak, flitterek.
– Igen, ez így van, azonban itt a de! – hívta fel a figyelmet Pántyéné Horváth Klára, majd folytatta: mindenkinek tudnia kell, hol fogja tölteni az év utolsó estéjét, mert nem mindegy, hogy báli környezetben, otthon barátokkal, esetleg egy discoban, vagy az utcán, nagy tömegben ünnepel majd.

Szilveszterkor jöhet az erősebb smink és a csillogás (Fotó: Pixabay)

Korosztályunknak megfelelő öltözékben, jobban érezhetjük magunkat és kellemesebb megjelenést kölcsönöz.
– Elegáns helyre a nők csillogó, flitteres ruhákban vagy felsőkben is megjelenhetnek, illetve a „kis fekete ruha, ami Coco Chanell óta örök darab, ilyenkor is alkalmas. A kiegészítőkkel nem nyúlhat mellé senki. Otthoni partinál kényelmes lehet egy „A” vonalú szoknya, ami optikailag karcsúsít is, amire valljuk be a nők nagy figyelmet fordítanak. Emellett egy nadrág, szép felsővel párosítva is jó választás lehet – fogalmazott a stíluskommunikátor.

Kitért rá, ebben az esetben, aki szereti a sminket is használhatja bátrabban.
– A cipő kérdése mindig nagy gond. A lényeg valójában csak annyi, hogy a ruhával ellentétes darabot válasszunk. Ha csillogó a ruha, akkor a cipő legyen egyszerű, és fordítva. Körömcipő nagyon elegáns, de sajnos kevesen bírják egész éjszaka viselni, előbb-utóbb megfájdul a lábuk. Ezért jó, ha van egy tartalék cipő is – mondta, majd zárásként hozzátette: a kényelmes cipőben örömmel lehet áttáncolni az új évbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.