- hirdetés -

Advent negyedik vasárnapján is ünneplő tömeggel telt meg a főtér. Az utolsó gyertyát Szilaj Izabella mentőtiszt és egészségtan tanár gyújtotta meg, majd a Follow the Flow zenekar koncertjére táncolt a tömeg.

Több mint ezren gyűltek össze advent utolsó vasárnapján Orosháza főterén. Ahogy már megszokhattuk, most is zsíros kenyérrel, meleg teával és forralt borral várták az ünneplőket az Oros-haza Baráti Kör és a Rotary Club tagjai.

A rendezvényt a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 3., 4. és 7. osztályos növendékei nyitották. A tanulók karácsonyi énekekkel kedveskedtek a közönségnek.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A gyerekek után Szilaj Izabella mentőtiszt, egészségtan tanár osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel.
– Különleges hangulatú időszak az advent, mely a várakozásról és a készülődésről szól. Éppen ez a készülődés az, amely megadja az ünnep rangját, súlyát. Az életünket átszövő egyéb ünnepek során például születésnapok, névnapok alkalmával a szeretet megnyilvánulása szűkebb körű, míg karácsonykor a világon jóformán mindenki ünnepel és szeretetét szórja szerte szét. Gyermekként még a saját ajándékainkra várunk izgatottan, míg érettebb korba lépve már az adás öröme kerül a középpontba – mondta Szilaj Izabella.

Hozzátette, gondoljunk ilyenkor azokra az embertársainkra is, akik ünnepek alatt szolgálatot teljesítenek és segítenek a bajban.

Beszédét Wass Albert egyik gondolatával zárta:
„Közeleg a Szent este. Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. Háromszázhatvanöt nap közül háromszázhatvannégy a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, […] fordítva kellene legyen. Háromszázhatvannégy nap a szereteté, s egyetlen csak a többi dolgoké, s még annak is elég az estéje.”

A város adventi koszorújának utolsó gyertyáját Szilaj Izabella gyújtotta meg, majd a tömeg újra a színpad elé csoportosult és kezdetét vette a Follow the Flow zenekar koncertje.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.