- hirdetés -

Az új esztendő közeledtével sorra készülnek a különböző szervezetek klubok évértékelői. A kyokushin karate sem kivétel, az értékelés mellé azonban itt társul egy nagyszerű hír is.

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör versenyzőitől és vezetőitől megszokhattuk, hogy időről időre szép sikerekről számolhatunk be jóvoltukból. A 2018-as évről shihan Zsiga Zsolt, a klub elnöke beszélt.

Az egyesület versenyzői – karatésok, aerobikosok – harminc versenyen vettek részt az év során. Ezek között voltak hazai, nemzetközi versenyek, illetve világversenyek: Európa-kupa, Európa-bajnokság, világbajnokság. Ezekről mintegy száz érmet hoztunk el. Külön említést érdemel, hogy három versenyzőnk tudott a saját korosztályában világbajnoki érmet szerezni, formagyakorlatban. Fábián Tamás gyermek korcsoportban lett bronzérmes, Zima Dávid ezüstöt és Zsiga Bence a felnőttek közt hozta el a VB aranyat, a Hon Kyokushin Világszervezet szentesi versenyén – kezdi a beszámolót a klubelnök.

Az év legnagyobb sikereit kata-ban érték el a versenyzők (Fotó: OKKSZK)

Az orosházi klub régebben nem igazán foglalkozott ezzel a verseny kategóriával. Mintegy öt éve kezdték és íme az eredmény. Lényeges, hogy jók legyünk, hisz az olimpiára nem csak egyéni, de csapat formagyakorlatban is ki lehet jutni a legjobbaknak. Arról nem is beszélve, hogy a karate ezen ága, akár hatvan éves korban is eredményesen művelhető.

A küzdelemben indulókra is büszkék, hisz Európa-kupa ezüstérmes helyezés mellett több nagy versenyről is érmekkel helyezésekkel tértek haza. A British Open nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Egy sajnálatos bírói hiba miatt „csak” az ötödik helyet sikerült sensei Zsiga Zsoltnak megszereznie. Ifj Zsiga Zsolt a magyar válogatón a második helyet szerezte meg, így válogatott kerettag.

-A klub természetesen igyekszik kivenni a részét a város életéből. A Ne érte, vele fuss akcióban, a Mikulás futáson is részt vettünk. Az augusztus huszadikai ünnepi műsorban is bemutatóztak a karatésok és az aerobikosok is. Év végén megrendeztük az immár hagyományos nemzetközi sportbált, melyre hét országból érkeztek vendégek, illetve több olimpiai bajnok, valamint a különböző sportágak helyi képviselői is szép számmal fogadták el a meghívást – sorolja Zsiga Zsolt.

Európa válogatott

Az elmúlt héten érkezett a hivatalos értesítő, hogy az orosházi klub kiválóságát, sensei Zsiga Zsoltot behívták az Oroszország ellen készülő Európa válogatottba. A jövő februárban rendezendő profi összecsapáson a mínusz kilencven kilós súlycsoportban számítanak a magyar versenyzőre. Zsolt ugyan főként nyolcvan kilóban indul, de versenyzett már nehézsúlyúak ellen is, így ez a kisebb súlycsoport váltás nem jelenthet gondot. Angol, francia, spanyol versenyzőkkel együtt szerepel majd a moszkvai rendezvényen.

Sensei Zsiga Zsolt – 90 kilóban lett tagja az Európa válogatottnak (Fotó:OKKSZK)

-Mondanom sem kell, hogy óriási megtiszteltetés és e mellett hatalmas szakmai elismerés ez a meghívó. Nagyon remélem, hogy nem jön közbe sérülés és talán még az is előfordulhat, hogy a londoni verseny visszavágójára is sor kerül, bár az orosz összeállítás még nem érkezett meg – kommentálja az edző-édesapa Zsiga Zsolt.


Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.