- hirdetés -

Értékelővel egybekötött vacsorával búcsúztatta az őszi szezont az Orosházi Női Kézilabda Club. A serdülő és ifjúsági csapatok remekül teljesítettek, a felnőtt együttes tavasszal javítana jelenlegi helyezésén.

A Petőfi Művelődési Központban gyűlt össze a klub vezetősége, szponzorai és utánpótlás és felnőtt játékosai, ahol Dancsó Attila értékelte a félévet. A klubelnök szerint felemás érzésekkel húzhatnak vonalat az őszi szezon után.

Az utánpótlás együtteseik nagyon szépen szerepeltek és teljesítették az eléjük kitűzött célokat. Az első osztályban szereplő serdülők jelenleg a középmezőnyt erősítik. Az elnök elmondta, nagy múltú komoly utánpótlással rendelkező csapatok ellen is jól teljesítettek Harsányi Viktor tanítványai. Az ifjúság csapat komoly tervekkel vágott neki az idénynek, a bajnoki címet és vele együtt a feljutást célozták meg. A Nagy Ferenc vezette gárda a lejátszott 11 mérkőzésből tizet megnyert, csupán a nagy rivális Balmazújvárostól kapott ki.

-Hiszek benne, hogy a lányok képesek megugrani az elvárásainkat, így jövőre két NB I-es utánpótlás csapatunk lehet – emelte ki Dancsó Attila, majd hozzátette, hogy a fiatalok szereplése bizonyíték arra, hogy a szakmai munka amit az egyesületben napi szinten elvégeznek jó úton halad.

Dancsó Attila, klubelnök (Fotó: Lőkös Zsolt)

A tervekről is beszélt a klubelnök, egy akadémiai rendszert indítanának be, akár már jövő szeptembertől. Ennek a szakmai előkészítése jelenleg is folyamatban van.

-Az elmúlt időszakban egyeztettünk leendő partnereinkkel, a régió iskoláival, klubjaival és pozitív volt a tervünk fogadtatása. Januárban a Magyar Kézilabda Szövetség képviselőivel is tárgyalóasztalhoz ülünk – részletezte a klubvezető.

Bebizonyítani, nem itt a helyük

Az utánpótlás után a zászlóshajó, felnőtt együttes értékelője következett. Az elnök úgy fogalmazott, kissé szívfájdalom az őszi szereplése az első csapatnak. Az NB I/B-s keleti csoport kilencedik helyén zárt 11 forduló után. Három győzelem, két döntetlen és hat vereség áll a nevük mellett.

-Jól felkészültek a lányok a bajnokságra a nyáron, de nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. A szezon végéhez közeledve emiatt kénytelenek voltunk meghozni a döntést, hogy váltunk vezetőedzői poszton. Amit elértünk a három és fél év alatt a vezetése alatt az elismerésre méltó. Innen is kívánunk neki sportsikereket, nekünk pedig menni kell a saját utunkon és bebizonyítani, hogy nem itt van a helyünk – zárta Dancsó Attila.

Marton Richárd rögtön egy bravúrgyőzelemmel debütált az ONKC kispadján (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A felnőtt együttes vezetését ideiglenesen Marton Richárd vette át az utolsó három fordulóban. A zárórendezvényen a megbízott tréner elmondta, a tudása legjavát adva a lehető legjobbat akarta kihozni ebből a helyzetből. Megköszönve a lányok, az orvosi stáb és a másodedző, Nagy Ferenc munkáját elmondta, a csapat többre hivatott. Bízik benne, hogy rálépnek arra az útra a tavasszal, ami a sikerhez vezet.

Az eseményen jelen volt Bojtor István is. Az alpolgármester gratulált és megköszönte a klub munkáját, hogy viszik a város jó hírét szerte az országban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.