- hirdetés -

Két orosházi is ott lehet majd a dán-német közös rendezésű férfi kézilabda világbajnokságon. Balogh Zsolt mellett Varsandán Milán is újra meghívást kapott a magyar válogatott bő keretébe 

Az orosházi születésű és az Orosházi FKSE utánpótlás együttesében nevelkedő balszélső, Varsandán Milán jelenleg az NB I-es Gyöngyös együttesét erősíti, ahová idén nyáron igazolt vissza.

-Jól érzem magam Gyöngyösön. Már egy megszokott környezetbe tértem vissza Balatonfüredről, így a beilleszkedés könnyebben ment. Utólag mondatom, hogy jó döntés volt – fogalmazott.

Ezt a gondolatot a csapat őszi szereplése és egyéni teljesítménye is alátámasztja. A Heves megyei együttes jelenleg a hetedik helyen áll, míg Milán 43 góljával csapata harmadik legeredményesebb játékosa. Ez már szinte előrevetítette, hogy 2014 után ismét meghívást kap a magyar nemzeti csapatba.

-Úgy gondolom, ez volt a döntő – mondta a 29 éves játékos. Nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy a bő keret tagja vagyok. Ez a visszaigazolás tovább ösztönöz a mindennapos munkában – tette hozzá.

Remek őszi szezont zárt az orosházi születésű játékos (Fotó: HE-DO B. Braun Gyöngyös Facebook-oldala)

Milánnak Bóka Bendegúzzal, a Balatonfüredi KSE játékosával, és a Grundfos Tatabánya KC-ben játszó Juhász Ádámmal kell megküzdenie a helyéért. Az orosházi játékos szerint a szövetségi kapitányokon múlik a döntés, hogy ki kerül a szűkített keretbe, de ő mindent meg fog tenni azért, hogy utazó kerettag lehessen.

A balszélsőn kívül egy másik orosházi, a MOL-PICK Szeged jobbátlövője, Balogh Zsolt is képviselheti majd hazánkat a dán-német világbajnokságon. A magyar válogatott Svédország,  Katar, Argentína, Egyiptom, Angola együtteseivel mérkőzik majd a D csoportban.

Kiemelt kép: HE-DO B. Braun Gyöngyös Facebook-oldala.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.