- hirdetés -

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az ország jelentős részére intenzív havazás és helyenként hófúvás veszélye miatt. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. így a következő napokban is minden emberi és gépi erőforrásával, 12 órás váltott műszakokban dolgozik majd a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon.

A meteorológiai előrejelzések alapján az ország teljes területén várható havazás, sok helyen átlagosan 5-10 centiméternyi, de többek között Békés megyében akár 15-20 centiméternyi friss hó is hullhat péntek estétől. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a következő napokban is 12 órás, váltott műszakokban, 0-24 órás szolgálatot biztosítva végzik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat és annak koordinációját. A hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az előírások szerint az egyes útszakaszok forgalomnagysága és az úthálózatban betöltött szerepük szerint látják el.

Békés megyében akár 15-20 centiméternyi friss hó is hullhat péntek estétől (Fotó: Rosta Tibor)

A 2018. november 10-től kezdődő téli üzemeltetési időszakban, főleg a megelőző sószórás és az éjszakai fagyok megakadályozása érdekében eddig  több mint 20 ezer tonna sót és 1,5 millió liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a közútkezelő munkatársai a 32 ezer kilométeres országos közúthálózatra.

A közlekedőktől azt kérik a szakemberek, hogy az esetleges hófúvásban, intenzív havazásban érintett területeken még utazás előtt tájékozódjanak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, az aktuális út- és látási viszonyokról, valamint forgalmi helyzetről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.