- hirdetés -

Meghitt karácsonyi ünnepségre gyűltek össze a Békés Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének orosházi tagjai. A december 11-i eseményen az egyesület tagjai karácsonyi szavalatokkal készültek és a 2018-as évet is értékelték.

Karácsonyi ünnepséget tartott a Békés Megyei Vakok és Gyengénlátók orosházi csoportja december 11-én a Pacsirta utca 8. szám alatt, melyen részt vett  Dávid Zoltán polgármester, a szervezet békés megyei elnöke Nagy Zsuzsanna, illetve az egyesület támogatói is. 
A polgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott: karácsonykor valójában nem az ajándék a fontos, hanem azok az élmények, amelyek az ünnephez fűződnek. Az egymásra figyelés és a szeretet a lényeg, hogy ne maradjon egyedül ilyenkor senki.

Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte a résztvevőket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A csoporthoz 90 sorstárs tartozik – ezt már Sipos Erika a Vakok és Gyengénlátók Békés megyei egyesületének orosházi körzeti csoportvezetője mondta, hozzátéve: a hagyományos karácsonyi ünnepségen a sorstársak minden évben énekkel, versekkel és saját írásokkal kedveskednek a résztvevőknek. Az ünnepségre több héten keresztül készülnek az előadók, majd a műsor után egy évértékelőt követően közös ebéddel zárják az összejövetelt.

– Ezekkel a rendezvényekkel megpróbáljuk minél nagyobb körben a sorstársakat a négy fal közül magunk közé hívni. Ezért olyan programokat próbálunk szervezni, amely mindenki érdeklődését felkeltheti, nagyon fontos az összetartás, hiszen ezek az emberek is ugyan úgy vágynak a szeretetre, mint bárki más. Fontos, hogy érezzék a tagok: egy nagy család tagjai – fogalmazott Sipos Erika.

Meghitt műsorral készültek a fellépők (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az egyesület tagjai színvonalas műsoruk keretében, karácsonyi verseket, dalokat és novellákat szavaltak el. Kelemen Györgyné Edit egy saját mesével állt színpadra, elmondta mióta ide jár a csapatba azóta ír.
– Mikor először érkeztem ide a csapatba, nagy szeretettel fogadtak, ezért úgy érzetem, hogy ezt a kedvességet és szeretet, amit kapok, viszonoznom kell. Szerettem volna adni valamit mindenkinek, így még érkezésem évének karácsonyán felléptem a saját írásommal, azóta pedig folyamatosan írok – mesélt a kezdetekről.

Kelemen Györgyné Edit (Fotó: K.K.)

Azóta a Magyar Elektronikus Könyvtárban jelent meg több könyve is. A Kicsiny Tollam Meséi és a Csodálatos világ című kötete is megtalálható, továbbá a Mesevilág címet viselő írása is nemsokára olvasható lesz.

– Fontos hogy legyenek ilyen események, hiszen mikor az valakinek megromlik a szeme vagy elveszíti látását kell, hogy legyen valami, ami erőt ad neki, hogy valamiben meg tudjon kapaszkodni, példát lásson a többitől: igen, így is lehet élni. Mikor elvesztettem jobb szemem látását és a másik is igen gyenge lett, bizony begubóztam és egy falat építettem magam köré. Aztán elkezdtem ide járni, így kiléptem a falak mögül. Azóta is nagy szeretettel jövök ide, és nagyon boldog vagyok, hogy örömet szerezhetek társaimnak – zárta Kelemen Györgyné Edit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.