Az igazgatóság átalakult, a cégvezetés maradt

- hirdetés -

Az export és a beszállítói kör növelése a cél az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt.-nél, Orosháza gazdasági életének jelentős szereplőjénél, mely nemrég cserélt tulajdonost. A cég vezérigazgatója, Gál Imre a Polgármesteri Hivatalban megtartott tájékoztatón ismertette a részleteket.

A budapesti székhelyű SPS Trading Kft.-nek értékesítették az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt.-t (AKG) korábbi tulajdonosai. A váltás három hónap alatt zajlott le, melynek részleteiről a cég vezérigazgatója, Gál Imre tájékoztatta december 10-én, egy Polgármesteri Hivatalban megtartott tájékoztató keretein belül Dávid Zoltánt, Orosháza polgármesterét.

Az új tulajdonos, SPS TradingKft. elsősorban az energetikai szektorban érdekelt, szélenergiával éppúgy foglalkoznak, mind a különböző zöldenergiákkal vagy a biogázokkal. Ennek köszönhetően az AKG előtt is jó lehetőség nyílt, hogy az eddigiekhez képest erősebben képviselje magát az energetikai iparban.

– A végleges megállapodás értelmében az eddig hagyományos termékstruktúrát mindenképpen fent szeretnénk tartani és megerősíteni, hiszen Magyarországon nincs még egy ilyen cég, amely megforgácsolva, nagy sebességű vasúti járművekhez szállít alkatrészeket. Célunk, hogy továbbnöveljük az exportot és a beszállítói kört – mondta Dávid Zoltánnak Gál Imre.

A polgármester kiemelte, mindenképpen pozitívumnak látja, hogy a cégcsoporton belül dolgozó munkatársak a tulajdonosváltás ellenére maradhattak és a jövőben új lehetőségeket kaphat ennek köszönhetően az AKG.

Gál Imre is pozitívan értékelte a történteket, mert ugyan a cég igazgatósága átalakult, de vezetősége maradt a helyén, jelezve, hogy megkapták a bizalmat az új tulajdonosi körtől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.