- hirdetés -

Miskolcon rendezték a diák és serdülő birkózócsapatok országos bajnokságát, ahol az Orosházi Birkózó Egyesület mindkét korosztályban képviseltette magát. A klub legfiatalabbjai is próbára tehették ügyességüket, Kabán rendezett versenyükről számos éremmel térhettek haza.

Miskolc Egyetemi Körcsarnokának három szőnyege adott otthont az idei országos csapatbajnokságnak a diák és serdülő korosztályban versenyzőbirkózók számára december 8-án és 9-én. Az Orosházi Birkózó Egyesület mindkét korosztályban képviseltette magát, hiszen egy héttel korábban, december 2-án mindkét korosztályuk csapatainak sikerült kiharcolniuk az országos döntőbeli részvételt a gyomaendrődi területi selejtezőn elért ezüstérmeikkel.

Először a diákok léptek szőnyegre, ahol az orosházi egyesület birkózói rögtön egy igazi nagyágyúval, a későbbi győztes pesterzsébeti ESMTK-val kezdtek. Tőlük és a másik csoportbeli riválisuktól, a Pécstől is vereséget szenvedtek, így sajnos nem sikerült továbbjutniuk a csoportból. Másnap a serdülők között sem voltszerencsésebb sorsolásuk, a Dorog és az Esztergomi BSE csapataival szemben nem sikerült a továbbjutás.

Kabán versenyeztek a klub legfiatalabb birkózói (Fotó: egyesület)

Az egyesület legfiatalabb versenyzői a hétvégén Kabán, a XXIII. Metorit Kupán, egyben X. Antal Imre Emlékversenyen vettek részt, ahol a szabadfogású szabályrendszer szerint küzdöttek. Az OBE beszámolója szerint a fiatalok nagyon lelkesen birkóztak és a küzdeni akarásból sem volt hiány, még úgy sem, hogy voltak 5-6 kilogrammos eltérések a súlycsoportokon belül.

Eredmények:

Darók Levente II.hely
Hangya Borisz I.hely
Kovács Pleskó Botond II. hely
Nagy Marcell III.hely
Pusztai Márkó II.hely
Rajtó Bálint III.hely
Verasztó Albert III. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.