- hirdetés -

Az eső ellenére is sokan érkeztek advent második vasárnapján a főtérre, ahol újabb gyertyaláng lobbant fel Orosháza adventi koszorúján. December 9-én Péter Szabó Szilvia hangja hozott meghittséget az ünnepi várakozásba. 

Az eső sem tartotta vissza az érdeklődőket, akik már négy óra előtt megérkeztek a rendezvény helyszínére, hogy együtt hangolódjanak az ünnepre. Sokan álltak sorba, hogy ünnepi kürtős kaláccsal melegedjenek, de többen bögrével a kezükben jöttek, hogy az Oros-Haza Baráti Kör vagy Rotary Klub orosházi szervezetének sátránál felmelegítsék magukat.
– Hosszú évek óta az adventi ünnepekkor szaloncukrot, kalácsot és forral bort kínálunk a résztvevőknek – mondta Deák György, az orosházi Rotary Club klubelnöke, hozzátéve, a Rotary Club idén is jótékony célra gyűjt a sátruknál kihelyezett ládikába: orosházi gyermekek táboroztatást segítik majd a befolyt összeggel.

Sokan álltak sorba az ünnepi kürtős kalácsért (Fotók: Kecskeméti Krisztina)

Az Oros-haza Baráti Kör sátránál is hosszú sor várakozott, hogy teát és lila hagymás orosházi libazsíros kenyeret vegyen magához.
– Minden vasárnap találkozhatnak velünk az orosháziak, a tea és a zsíros kenyér mellett, a környezetvédelem jegyében mézeskaláccsal kínáljuk a bögrével érkezőket. Emellett idén is meghirdettük a szelfizz bögrével játékunkat, melynek keretében nem kell mást tenni, mint a főtéren szelfizni saját bögrénkkel, majd elküldeni a képet az orohaziadvent@gmail.com címre. A szerencsések rétesboltos utalvánnyal gazdagodnak – ismertette Kálmán László a klub elnöke.

A műsor nyitányaként a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai álltak színpadra, hogy előadják adventi műsorukat felkészítő tanárukkal, Domjánné Szólik Anikóval. Az előadás után Nagy Róbert a Székács evangélikus iskola igazgatója és Szigethy Szilárd iskolalelkész közösen mondták el ünnepi gondolataikat.

Péter Szabó Szilvia az est sztárvendége keltette életre az advent második gyertyáját (Fotók: Kecskeméti Krisztina)

A beszédeket követően Szigethy Szilárd elindította a fáklyát, amelyet a kiérkezők kézről-kézre adva juttattak el a hatalmas adventi koszorúig, ahol a 15 kilogrammos második gyertyát Péter Szabó Szilvia az est sztárvendége és Szigethy Szilárd iskolalelkész közösen gyújtották meg. Több száz orosházi közösen csendesedett el pár perce, hogy a várakozás gyertyájának fényében gyönyörködjön.

A gyertyagyújtással azonban még nem ért véget a második adventi vasárnap ünnepi programja, hiszen Péter Szabó Szilva lépett színpadra, hogy Akusztik koncertjével hozzon melegséget a decemberi hidegben kilátogató orosháziak szívébe.

Az adventi koszorú harmadik gyertyája december 16-án lobban fel. Köszöntő beszédet Iványi László tiszteletbeli kanonok, a Jézus Szíve Plébánia esperesplánosa mond, majd az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulóinak műsorát láthatják. 16:30-kor Majsai Gábor lép színpadra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.