- hirdetés -

Az Eötvös iskolában az idén is megrendezték az egészségnapot, december 1-én délelőtt. Számos, az egészségmegőrzéshez kapcsolódó programmal, játékkal készültek az iskola pedagógusai és a meghívott előadók, vendégek.

Az egészségnapot Kisházi Zsuzsanna pszichológus nyitotta meg, majd az iskola tanulóinak műsorával folytatódott a nap. Ezután Kubas Eleonóra mutatta be az Egészségfejlesztési Iroda munkáját. A megnyitó zárásaként az önként jelentkező diákokat Németh-Csiki Rebeka versenyaerobik oktató pörgős zenére mozgatta meg.

Óvári Judit védőnő és Dénes-Gyarmati Noémi a serdülőkor problémáiról, Kis Rozália rendőr főhadnagy az internet veszélyeiről tartott tájékoztatást. Fülöp Anikó kozmetikustól a kamaszkori bőrproblémákról és azok kezeléséről tanultak. Kisházi Zsuzsanna pszichológussal önismereti játékokat játszottak. Popol–Gyarmati Nóra gyógytornász a gerincferdülés és a lúdtalp megelőzésére, illetve annak javítására alkalmas gyakorlatokat ismertetett és próbáltatott ki a gyerekekkel.

Az élménypedagógia eszközeivel mozgatták meg a gyerekeket

Gálné Csizmadia Anikó népi játékkészítő mester irányításával csuhéból alkottak játékokat és Fazekas-Kolozsi Krisztinával gyönyörű mintákat festettek kavicsokra. Gubacsi Tímea az Access Bars kezelést mutatta meg a diákoknak. A Sportcsarnokban izgalmas mozgásos játékok is várták, főleg a kisebbeket, melyet a testnevelő munkaközösség tanárai építettek.

Török András az élménypedagógia eszközeivel mozgatta meg a kicsiket és nagyokat. Az Orosházi Kórház-Egészségfejlesztési Iroda és a Békés Megyei Népegészségügyi Osztály munkatársai támogatták a napot, színesítették a programot. Többek között az egészséges táplálkozásról és az AIDS –ről előadást tartottak, az antibiotikum hatásának bemutatására kémiai kísérletet végeztek.

A nap során az osztályok, az osztályfőnökükkel együtt egészséges ételeket készítettek és ettek, illetve mézet is kóstolhattak. A tartalmas nap végén az eredményhirdetés után, minden osztály az élmények mellett egy-egy társasjátékkal gazdagodott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.