- hirdetés -

Gyomaendrődön léptek szőnyegre az Orosházi Birkózó Egyesület csapatai a legutóbbi hétvégén, ahol előbb a diák, majd a serdülő korosztály területi döntőjében voltak érdekeltek csapataik. A győzelem ugyan nem jött össze, a két ezüstérem azonban országos döntős szereplést eredményezett.

December 2-án Gyomaendrődön rendezték a diák és serdülő birkózók területi csapatbajnokságát, melynek célja az országos döntőbe kerülés volt az egyesületek számára. Az Orosházi Birkózó Egyesület mindkét korosztályban képviseltette magát.

A diák korosztályúak között hat induló révén, két háromcsoportos csapatot alakítottak ki. Az orosháziak a B-jelű csoportba kerültek, ahol a Túrkeve és a Karcag csapatát kellett legyőzniük a döntőbe kerülésért. Két győzelemmel sikerült is megszerezniük a csoportelsőséget, a túrkeveieket 34-16-re, a karcagiakat 34-10-re győzték le.

A döntőben a Kiskunfélegyháza várt rájuk, akiktől nagy csatában, szoros 30-25-ös vereséget szenvedtek, így a dobogó második fokára állhattak fel.

Mindkét korosztályban dobogóra állhattak az OBE birkózói (Fotó: egyesület)

A serdülők között szintén hat csapat birkózói állhattak szőnyegre, az orosháziak itt szintén a B-jelű csoportba kaptak besorolást. Ezúttal a Bócsa és a Soltvadkert csapata volt az ellenfél, előbbi csapatot 20-13-ra, míg utóbbit 20-14-re győzték le az orosházi fiatalok.

A diákok után így a serdülők közt is döntőre készülhettek, végül azonban a Törökszentmiklós csapata 21-10 arányban erősebbnek bizonyult, így az idősebbek közt is ezüstéremmel fejezték be szereplésüket az OBE birkózói. Teljesítményüknek köszönhetően a december 8-9. között, Miskolcon rendezett országos döntőben is érdekeltek lesznek.

Az ezüstérmes diák csapat tagjai: Bódi Csaba, Tóth Dominik, Zsóri Axel, Török Dávid, Ella Alexandra, Posuch Petra, Berke Milán, Cseh Balázs

Az ezüstérmes serdülő csapat tagjai: Verasztó Ferenc, Czikora Dániel, Fekete Bence, Molnár Tibor, Albert Viktor, Boros Norman, Bakos Ferenc, Debreczeni Tamás, Szűcs Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.