- hirdetés -

Talán most már biztosan elmondható, hogy beköszöntött a tél Orosházán, hiszen november 29-én leesett az első hó. Megkérdeztük városunk lakóit, hogyan védik szervezetüket a hideg időben. 

A kabátok és sapkák már egy ideje előkerültek a szekrényekből, az idő is egyre hidegebb lett. A szeszélyesnek mondható őszi időjárásban azonban sokszor nem tudtuk eldönteni, hogyan is öltözködjünk. Megkérdeztük az orosházi járókelőket, hogyan óvják szervezetüket a változékony és hideg időben.

Szabó Lajos felvette az influenza elleni védőoltást is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Vastagon öltözködöm, akár négy réteg ruhát is magamra öltök. Az étkezésre és a folyadékbevitelre is ügyelek, gyümölcsöket eszem és nagyon szeretem a kakukkfű teát, ami sok mindenre jó. Emellett felvettem az influenza elleni védőoltást is – mondta Szabó Lajos.

Szabados Mária C-vitaminnal védekezik (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Szabados Mária az OrosCafénak elmondta, ősztől kezdi el szedni a C-vitamint, ötszázas vagy ezres nagyságrendben, ez attól függ, hogy milyennek érzi, az egészségi állapotát.
– Továbbá mindig igyekszem időjárásnak megfelelően öltözködni, illetve nagyon fontos számomra egész évben a megfelelő folyadékbevitel, így télen is – fogalmazott.

Patai János kiemelten figyel a táplálkozásra (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Patai János kiemelte, a hideg beálltával nagyon sok teát iszik, rétegesen öltözködik és rendszeresen mozog a friss a levegőn. Mindezek mellett kiemelt figyelmet szentelek a táplálkozásnak, például több gyümölcsöt fogyasztok – ismertette.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.