- hirdetés -

Az NB I/B-s kézilabda bajnokság hét végi fordulójában az orosházi férfiak a Törökszentmiklósi Székács KE. együttesét fogadták. A szombati találkozó tétje az első hely megőrzése volt a hazaiak számára.

Az orosházi csapat volt a mérkőzés esélyese. Mindössze attól lehetett tartani, hogy a régi igazság szerint, a „kötelező” győzelmek mindig a legnehezebbek. A mérkőzés végére kiderült, hogy ezen az estén még ettől sem.

Orosházi FKSE-Linamar – Törökszentmiklósi Székács KE 30 – 22 (15-9).
NB I/B-s bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 200 néző.

Vezette: Medve Róbert és Tarnavölgyi Gergely
Orosháza:
HERJECZKI – Karap 2, Pásztor 3, Mátó 2, ZALAI 4, Lele 1, BALÁZS 9. Cs.: Szabó, MAJDÁN (kapusok)- Ambrus 1, Döme 3, Zubai, Ferenczi, Bella, Németh 4, Zvolenszki 1. Edző: Bakó Botond.
A Törökszentmiklós legjobb dobói: Katona és Gál, 4-4 góllal.
Hétméteres: 5/3, illetve 3/2. Kiállítás: 8, illetve 12 perc.

Már a mérkőzés előtt lehetett látni, hogy az orosházi csapat magasabb, erősebb ellenfelénél. Hogy játék tudásban is felettük állnak, csak később derült ki. Átrohant ellenfelén Bakó Botond együttese a meccs elején. Sorra születtek a hazai találatok, melyekre nem volt válasza a vendégeknek. Egy szigorú, kilépkedős hatos falat húzott kapuja elé az Orosháza, mögötte pedig Herjeczki biztosított. Azt lehet mondani, hogy a vendéglátók az első negyedórában eldöntötték a győzelem kérdését. Tíz perc elteltével 6-0 állt a táblán. Lehetett volna több is, de néhány helyzetet kihagytak a hazai támadók. Az első vendég találat a 13. percben érkezett, igaz akkor mindjárt kettő is. Katona törte meg a gólcsendet, majd az ellentámadásnál azonnal labdát szerzett, amit szintén sikerült értékesítenie. Húsz másodperc alatt lőtt kettőt. A félidő hátralevő részében továbbra is sok helyzetet hagytak ki a hazai támadók, de a védekezés kemény maradt, így nyugodt játékkal, végig tartották a kialakult 4-5 gólos előnyt.

Az orosházi védelem feladta a leckét a kék mezes vendég támadóknak (Fotó: Rosta Tibor)

A szünet hosszabbra nyúlt, mint azt bárki gondolta, vagy szerette volna. A technika ördöge színre lépett, lefagyott a teljes eredményjelző és időmérő rendszer. A szervezők gyorsan orvosolták a gondokat. Folytatódhatott a találkozó, mindössze a másik eredményjelzőt kellett ezután figyelni. A játék képe nem sokat változott. Lehetett látni, hogy a vendég csapat nem lesz képes megfordítani ezt a meccset, sőt hamarosan még nehezebb helyzetbe kerültek. Egy durva szabálytalanság miatt a játékvezető kiállította egyik játékosukat. Az ítélet miatti reklamálásért gyorsan egy másik társa követte. A következő orosházi támadásnál a lövő kezet húzták vissza a védők – ez is két perc.( A játékvezetőknek igaza volt, mindhárom fegyelmezetlenségre két percet lehetett és kellett adni.) A legrégebbi álmoskönyvek szerint sem jó jel, ha három játékosnak kell támadni hat ellen, pedig rövid időre ez lett a helyzet a pályán. Növelte előnyét a hazai csapat. A 42. percben kialakult a közte tíz, a B-közép rászámolhatott az ellenfélre.

Bizonyíthattak a fiatalok. Zalai Csanád négy góllal járult a sikerhez (Fotó: Rosta Tibor)

Bakó Botond minden fiatal játékosának lehetőséget adott a találkozón és a srácok meg is szolgálták a bizalmat. Közülük is leginkább a kapuban Majdán Márk és a szélső Zalai Csanád. Az orosházi játékosoknak arra is volt gondja, hogy a mérkőzés utolsó negyedében közönségszórakoztató játékot láthassunk. Volt néhány szépségdíjas megoldás, sajnos ezzel együtt jó néhány kimaradt lehetőség is. A Székács kicsit közelebb tudott férkőzni, de a hazai győzelmet nem fenyegette veszély.

Az OFKSE győzelmével tovább őrzi vezető helyét a tabellán, két ponttal megelőzve a szombaton szintén győztes Békést. Az Algyő, kecskeméti vereségének köszönhetően visszacsúszott a negyedik helyre. 1. OFKSE 16p., 2. Békés  14p., 3. PLER  13 p. 4. Algyő 12p.

Bakó Botond: Örülök a győzelemnek, de nem vagyok elégedett. Ha vezetünk is, meg kell őrizni a koncentrációt. Sokkal nagyobb arányban kellett volna nyerni, de egy csomó helyzetet elszórakoztunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.