- hirdetés -

Az élmezőnybe tartozó Kispest érkezik vasárnap este Orosházára. Nehéz találkozó vár a másodosztályú orosházi lányokra, de megőriznék veretlenségüket hazai pályán.

Eseménydús hét áll az OXXO Energy Orosházi NKC háta mögött, hiszen a klub vezetősége az edzőváltás mellett döntött három fordulóval az őszi bajnokság vége előtt. Papp László helyét Marton Richárd és az eddig is másodedzőként tevékenykedő Nagy Ferenc veszi át hátralévő találkozókon. A lányok ettől függetlenül elszántan, nagy odaadással készültek a soron következő bajnokira. A feladat most sem lesz egyszerű, hiszen a jó erőkből álló Kispest látogat Orosházára.

Kamuti Rékáék (labdával) nehéz mérkőzésre számíthatnak (Archív fotó: Rosta Tibor)

A fővárosiak kerete jelentősen átalakult, összesen tíz új játékossal vágtak neki az idei szezonnak. Többek között az orosházi Makai Veronika is kispesti színekben szerepel már. Az eddig elért eredményeik alapján elmondható, hogy minőségi cseréket hajtottak végre, hiszen a tavalyi gyengébb szereplés után ebben az évben az élmezőnybe tartoznak.

Nyolc mérkőzés után hat győzelmet és két vereséget jegyezhetnek Béki Nagy Bertalan tanítványai, ezzel a negyedik helyen állnak az NB I/B keleti csoportjában. Csapatukból kiemelkedik a Kecskemétről átigazoló Szabó Edina a maga 56 góljával, de nem árt majd figyelni Mód Noémire, vagy a szélső Töpfner Alexandrára is.

A történelem sem az ONKC javára szól, hiszen többnyire a fővárosiak örülhettek a hatvanadik perc végén. Tavaly itthon 25-18-as, idegenben 25-23-as vereséget szenvedtek az orosháziak

Ezen a mérlegen javítani szeretnének, de emellett nagyon fontos, hogy megőrizzék veretlenségünket az Eötvös-csarnokban.

A találkozó november 25-én, vasárnap 18 órakor kezdődik. Előtte a Táncsics-csarnokban az eddig szinte hibátlanul menetelő ifjúsági együttes is pályára lép. Késmárki Katáék szintén a piros-fekete Kispest ellen mérkőznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.