- hirdetés -

A Békés megyei első osztályban szereplő OMTK-ULE 1913 labdarugói, a Szeghalom csapatát fogadták szombat délután Gyopároson, az ULE sportcentrumban.

A mérkőzés csak az első negyedórában alakult a várakozásoknak megfelelően. Ekkor kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. A vendég szeghalmi gárda aztán a semmiből gólt rúgott és ez már egy kissé megváltoztatta a képet. Összeszedte magát az orosházi együttes, helyzeteket is alakított ki, de ezek kimaradtak. Ekkor újabb hideg zuhany következett, és nem az égiek jóvoltából.

Egy pontrúgást követően öngóllal duplázódott meg a vendég előny. Szinte törvényszerű volt, hogy a kitámadó, hátrányát csökkenteni igyekvő hazai alakult egykettőre megkapta a harmadik gólt is. Az eredmény nem tükrözte a játék képét. A gólokat leszámítva ekkor sem játszott alárendelt szerepet az ULE. Az első félidő végéhez közeledve egy előre ívelt labdából, Kasza Illés révén megszerezte szépítő gólját.

A piros mezes hazaiak diktálták a tempót, a vendég csapat pedig a gólokat lőtte (Fotó: Pirer Kata)

A második játékrészben támadólag lépett fel az orosházi csapat, de a tizenhatos környékén, illetve a kapu előtt mindannyiszor elfogyott a tudomány. A szeghalmiak – ha megszerezték a labdát – ügyesen hozták azt fel. Lapos passzokkal és jó ütemű kiugratásokkal többször is zavart okoztak a hazai védelemben. Húsz perc eltelte után feltette a pontot az i-re a vendég csapat. Támadójuk egyedül ugorhatott ki a balösszekötő helyén.

Az első gólszerzési kísérletet még bravúrral hárította az orosháziak kapusa, de a lecsorgó labdából mégis csak sikerült az üres kapuba passzolni. A mérkőzés hátralevő részében az ULE valósággal kapujához szögezte ellenfelét, de vagy elügyetlenkedték a helyzeteket, vagy a szeghalmi portás hárított bravúrral. Betalálni minden esetre nem sikerült.

A hazai csapat jelentős, 4-1-es hátrányban sem adta fel, és ezért mindenképp dicséret illeti őket. Ha egyszer a helyzetkihasználásban is elérik a küzdőképesség szintjét, nem ilyen szomorú eredményt fogunk látni a mérkőzés lefújásakor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.