- hirdetés -

Egy újabb nagyszerű kezdeményezés megvalósulásának lehettünk részesei szombat délelőtt a Petőfi Művelődési Központban. Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. koordinálásával egészségnapot rendeztek.

A művelődési ház koncertterme alakult át erre a napra egészségügyi központtá. A látogatók különböző szűréseken kaphattak képet egészségi állapotukról. A kórház szakemberei jóvoltából vérnyomás-, és vércukorszint mérésen vehettek részt, de megállapíthatták testtömeg indexüket, testzsír százalékukat is az érdeklődők.

Testzsír százalék meghatározás, a legkorszerűbb módszerrel (Fotó: Rosta Tibor)

Az egészségnapról természetesen nem maradt távol a Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi szervezete sem. Az elsősegély nyújtás alapjaival ismerkedhettek a látogatók, illetve tájékoztatást kaphattak a szervezet jelenleg zajló akcióról, a véradások időpontjairól is.

Színesítették a programot a különböző kiállítók egészséggel kapcsolatos termékeinek standjai. A jótékony hatású levendulából készült termékek, a gyógynövényes, kecsketejes szappanok, sokféle kecskesajt, de komoly választék volt szörp különlegességekből is.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán is.

A szépen elrendezett standokon egészséges termékek sorakoztak (Fotó: Rosta Tibor)

– A Tegyünk Érte Közösen – helyi komplex program Orosháza társadalmi integrációjáért keretén belül zajlik a mai rendezvény. Az ide érkező családok hasznosan és kellemesen tudnak eltölteni itt egy délelőttöt. A felnőttek az egészségügyi méréseket végezhetik el, addig a Nagycsaládosok Egyesülete jóvoltából, a folyosón kialakított játszóházban a gyerekek próbálhatják ki ügyességüket. Mindez természetesen ingyen áll a város lakóinak rendelkezésére. Azt gondolom, hogy nagyon fontos, újra és újra felhívni az emberek figyelmét az egészségtudatos életre, mellyel életminőségünk javulhat – mondta el a rendezvényről a városvezető.

A délelőtt folyamán érkeztek is az érdeklődők. Ki egyedül, ki családdal. Aki egy kicsit mélyebben szertett volna valamelyik témával megismerkedni, az a második emeleten tartott négy előadás valamelyikén is részt vehetett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.