- hirdetés -

Balassagyarmatra utazott az NB1/B-s férfi kézilabda-bajnokság keleti csoportjának soron következő fordulójában az Orosházi FKSE-Linamar csapata. Az orosházi kézilabdázók meggyőző teljesítménnyel, végig vezetve hozták haza a győzelemért járó két pontot.

Mind az orosháziak, mind eheti ellenfelük, a Balassagyarmat kézilabdázói nehezen lendültek bele a gólgyártásba, a 4. percben még csak 1-1-et mutatott az eredményjelző. Ezt követően azonban belelendültek a játékba az OFKSE kézilabdázói, a 11. percre már négygólos előnyt is sikerült kialakítaniuk. A hazai csapat mestere ekkor kérte ki első idejét, ez azonban nem változtatott a Balassagyarmat helyzetén, hiszen nem tudtak közelebb férkőzni riválisukhoz.

Az egyesület honlapjának beszámolója szerint néha ugyan megremegtek az orosházi kezek, de taktikus, meggyőző játékuknak köszönhetően megnyugtató, 10-14-es előnnyel vonulhattak félidőre. Bakó Botond tanítványai a második félidőben sem engedték ki a kezükből az irányítást, egyértelművé téve, hogy a két pontért utaztak Balassagyarmatra.

Idegenben arattak győzelmet az orosházi kézilabdázók (Fotó: Zsedényi Péter-OFKSE.hu)

Karap Gábor triplájával villámrajtot vettek, a 33. percben már hétgólos, 10-17-es orosházi előnnyel fordultak a mérkőzés vége felé a csapatok. Támadásban és védekezésben is agresszívabbá váltak ezt követően az orosháziak és bár a végén kicsit magukra húzták vendéglátójukat, győzelmük egy pillanatig sem forgott veszélyben.

A 25-29-es győzelemnek köszönhetően pedig közvetlen riválisaikat, az Algyő és a Békés csapatát is sikerül két-két ponttal maguk mögé utasítaniuk a tabellán, ugyanis az algyőiek némi meglepetésre vereséget szenvedtek a Balmazújvárostól.

– Fegyelmezetten, meggyőzően kézilabdáztunk, nagyon jól felkészült a csapat a találkozóra, ami a pályán is meglátszott. Taktikailag is jó mérkőzést játszottunk. Emellett nagyon hálásak vagyunk, hogy ennyi orosházi szurkoló elkísért bennünket – nyilatkozta Bakó Botond vezetőedző.

Balassagyarmati Kábel SE – Orosházi FKSE-LINAMAR 25-29 (10-14)

Balassagyarmat, 200 néző. V.: Bócz, Wiedemann.
Orosháza: Herjeczki – Pásztor M. 4, Ferenczi, Zubai, Mihály, Döme 2, Németh L. 9 (5). Cs.: Szabó L. (kapus), Ambrus, Karap 5, Mátó 2, Lele 5 (1), Kiss Axel, Zalai, Balázs 2, Bella. Edző: Bakó Botond.
A Balassagyarmat legjobb dobója: Soós 6.
Kiállítások: 2, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 7/6
.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.