- hirdetés -

A foltvarrás kedvelői gyűltek össze november 17-én a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-terme előtt. Harmadik alkalommal tartotta meg évente rendezett nagy kiállítását az Orosházi Foltvarró Egyesület.

Még 1998-ban gyűltek össze először Orosházán a foltvarrást kedvelő hölgyek, kezdetben szabadidőtöltés, egy kis kreatív kikapcsolódás volt a célja közös munkájuknak. 2003-ban alapították meg az Orosházi Foltvarró Egyesületet, több, mint tíz éve pedig kiállításokon is megmutatják munkáikat. Az idei Foltos Napra november 17-én gyűltek össze az egyesület tagjai, a környékbeli és távolabbról érkező foltvarrók, valamint alkotásaikat kedvelő vendégeik a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében.

– A foltvarrásban leginkább azt szeretem, hogy minden gondomat, bajomat el tudom közben felejteni. Minden év novemberében rendezünk egy foltvarrós napot, ahol az addig elkészült munkáikat állítják ki az egyesület tagjai. Az orosházi vendégeink mellett ilyenkor szeretettel várjuk a környékbeli foltvarró csapatokat is, idén is érkeztek például Kisújszállásról és Mezőkovácsházáról is – mesélte Végváriné Rehák Gizella, az Orosházi Foltvarró Egyesület vezetője.

Az elmúlt évben készült munkáikat állították ki az egyesület tagjai (Fotó: Rosta Tibor)

Mint azt köszöntő beszédében is kiemelte, az egyesület olyan, mint egy nagy család. Közös hobbijuk évek óta összeköti őket, a találkozók és kiállítások pedig kiváló alkalmat biztosítanak az eddigi barátságok elmélyítésére, új barátságok kialakítására és nem utolsósorban a tapasztalatszerzésre.

Végváriné Rehák Gizella után a Petőfi Művelődési Központ ügyvezetője, Lajti Tímea köszöntötte az egybegyűlteket és szavalta el a foltvarrók himnuszát. A nyitó beszédeket követően a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola fiatal növendékei mutatkoztak be a közönségnek fuvolás és csellós produkcióikkal. A vendégek ezután érdeklődve vették szemügyre a kiállított anyagokat.

Az Orosházi Foltvarró Egyesület vezetője, Végváriné Rehák Gizella köszöntötte vendégeiket (Fotó: Rosta Tibor)

– Nem volt kérdés, hogy eljövök, hiszen több évtizedes barátságra tekinthetek vissza az Orosházi Foltvarró Egyesület tagjaival. Hasznos dolognak tartom, hogy ezeken a kiállításokon láthatjuk, milyen szép alkotásokat hoztak létre és adnak át a többieknek – mesélte Kériné Joó Sára, aki Hódmezővásárhelyről érkezett.

Az Orosházi Foltvarró Egyesület kiállítását november 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.