- hirdetés -

Nem csak a sportolásban, versenyzésben, de a hagyományteremtésben- és ápolásban is élen jár az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör vezetése és tagsága. A hagyománnyá váló sportbál előtt idén is megrendezték a nemzetközi téli edzőtábort.

Az orosházi klubnál folyó munka színvonala az elmúlt évek alatt nagy népszerűséget szerzett az itteni edzőtábornak. Idén nyolcvanöt sportoló, hat ország képviseletében töltötte együtt a csütörtöktől szombatig tartó időt.

A november 17-e – szintén a hagyományok értelmében – az övvizsgákról szólt. Kancho Gerard Gordeau, az IBK. világszervezet vezetője előtt mutathatták meg felkészültségüket a tanítványok. A mester maga is beállt küzdeni ellenfélként. A fiatalok 10. kyutól ötödik kyuig vizsgáztak.

A világszervezeti vezető maga is beállt küzdeni a vizsgázókkal (Fotó: Rosta Tibor)

A  technikai rész után a vizsgázóknak tizenöt egymás utáni küzdelemben kellett bizonyítaniuk, melyek egyenként másfél percesek és váltott ellenfelekkel, minimális, néhány másodperces szünetekkel zajlottak. A tábor fekete öves mesterei kivétel nélkül ott voltak az ellenfelek között. Tekintettel a tanítványok zsenge korára, természetesen erőben és iramban nem adtak bele mindent, de így is alaposan megizzasztották a magasabb övfokozatra vágyókat. Itt-ott még a könnyek is kicsordultak.

Sensei Priscilla Lambergtse, a holland világ- és Európa bajnok mester szintén küzdött a vizsgázókkal. Gyöngyöző homlokkal válaszolt kérdéseinkre. Elmondta, hogy nagy örömmel jön mindig Orosházára. Nagyon jól érzi magát nálunk, a Zsiga Team remek munkát végez és a tanítványok felkészültsége is olyan, amilyet el lehet várni.

A vizsgázók ezen a napon is megállták a helyüket. Rájuk este pihenés, a felnőttekre pedig egy nagyszerűnek ígérkező Sportbál vár.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.