- hirdetés -

Ősszel a legtöbb háztartásban tetemes mennyiségű zöldhulladék keletkezik. Ilyen hulladék például a fanyesedék, a falevelek, kigazolt növények. Az összegyűjtött zöldhulladékot, ahelyett, hogy elégetnénk, gyűjtsük össze, a városüzem elszállítja. 

Az ősz egyet jelent az elmúlással. A nyáron zölden pompázó fák és bokrok lehullajtják leveleiket, melynek eredményeként nagy mennyiségű zöldhulladék termelődik kertjeinkben.

Lakóingatlanonként legfeljebb 240 űrmértékű áttetsző zsákba, illetve gally, nyesedék esetén kötegelve (0,25 m3) szíveskedjenek kihelyezni. Zöldhulladékok közé különösen a fűfélék, falevelek, fás és lágyszárú kertinövények és azok részei, gallyak, ágak sorolhatók. A házak elé kitett zsákokat zöldhulladék szállítás keretén belül elszállítjuk a város területén – tájékoztatott Benkő Ferenc a Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Sorakoznak a szabályosan becsomagolt zsákok (Fotó: Kecsketéti Krisztina)

Elmondta, a zöldhulladék elszállítása az éves hulladéknaptárban rögzített időpontokban történik meg. Ebben az évben, november 19 és 23, illetve december 17 és 21. közötti időpontokban. A zöldhulladékot a lakosoktól a heti rendszerességgel végzett kommunális hulladék gyűjtésének napjával megegyező napokon szállítják el. Benkő Ferenc hozzátette, ettől függetlenül november 30-ig a komposztáló telep is nyitva van, ahová a lakosok nagyobb mennyiségű zöldhulladékot is beszállíthatnak.

– Jelenleg két brigáddal, pótkocsis traktorral végezzük a közterületről begyűjtött falevelek és az általunk végzett gallyazásból keletkezett ágak és más zöldhulladékok begyűjtését a városban – ismertette az ügyvezető.

Megtudtuk, ettől függetlenül a hulladékszállítással kapcsolatos közszolgáltatási szerződés keretén belül, idén még két alkalommal végeznek zöldhulladék gyűjtést a városban a fenti időpontokban.
Arra kérik a lakosokat, hogy a városüzem által erre rendszeresített átlátszó műanyag zsákokba helyezze ki a faleveleket az ingatlanok elé, amit az erre rendszeresített gyűjtőjárattal fognak elszállítani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.