- hirdetés -

Az elmúlt hétvégén az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) sportolói három helyszínen is képviselték a klubot és városunkat.

A jövő hét végi, budapesti Európa bajnokságot megelőző edzőtáborban Hegykőn vett részt az egyesület két versenyzője, Láng Zsolt és Kotuly Zoltán. Mindkét orosházi kiválóság az U21-esek mezőnyében lép majd tatamira.

Budapest volt a helyszíne az ötödik Hinomoto kupa versenyeinek. Négy ország, mintegy négyszáz versenyzője között szerepelt az OKKSZK négy versenyzője is. A gyermek korcsoportban, formagyakorlatban versenyző Zima Dávid aranyéremmel térhetett haza a fővárosból.

A boldog Zima Dávid a kupával (Fotó: OKKSZK)

Romániában, Nagyszeben (Sibiu) városában rendezték a X. Oyama Memorial versenyeit. Nyolc országból, mintegy háromszáz fiatal indult kata-ban és küzdelemben. Az orosházi klub hat versenyzővel képviseltette magát a versenysorozaton. Itt is szép sikerek születtek. A gyerekek közt, küzdelemben Boros Ádám szerzett ezüstérmet, Benedek Zalán pedig bronzot. Formagyakorlatban szintén második helyen végzett Fábián Tamás, és Alzubi Yahya. Ebben a versenyszámban Fábián Lara lett harmadik.

Az Oyama Memorial orosházi különítménye (Fotó: OKKSZK)

Shihan Zsiga Zsolt, a klub vezetője és edzője értékelésében elmondta, hogy rendkívül büszke a tanítványok teljesítményére, Zima Dávidtól Fábián Laráig egyformán.

– Az elkövetkezendő időszakban tovább sorjáznak a klub és a sportolók előtt a feladatok. Csütörtökön kezdődik az immár hagyományos téli nemzetközi edzőtáborunk, melyet több nagymester mellett ismét megtisztel jelenlétével világszervezetünk vezetője, kancho Gerard Gordeau. Szombaton előtte vizsgáznak majd az övvizsga résztvevői. Ugyancsak szombaton lesz a nemzetközi sportbálunk, melyre ezúttal is több mint ötszáz vendéget várunk. Jövő hét végén lesz a már említett budapesti shinkyokushin Európa-bajnokság, majd a bulgáriai Várnában rendeznek kontinenstornát, melyen szintén két versenyzőnk indul, Láng Zsolt és sensei Zsiga Zsolt személyében – sorolja az előttük álló feladatokat a mester.

Sűrű lesz a program, de itt az OrosCafén igyekszünk majd mindenről, sorjában beszámolni.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.