- hirdetés -

A garázsok ára egyre észrevehetőbben emelkedett a lakások árával együtt az elmúlt években. Mára elmondható, alig van eladó garázs Orosházán.  A jó helyen lévő kocsibeálló befektetésnek is jó.

Mint minden városban, Orosházán is elmondható, hogy a garázsokat veszik mint a cukrot.
– Emelkedtek az árak az elmúlt időszakhoz képest, hiszen ma már egy 18 négyzetméteres garázs ára elérheti akár a 3,5 – 4 millió forintot is – ismertette Bomba Jánosné az Origo Ingatlaniroda vezetője, hozzátéve: manapság nem nagyon hirdetnek garázsokat, hiszen épp, hogy kigondolja a tulajdonos, már el is kelt.

Alig van eladó garázs (Fotó: Pixabay)

Megtudtuk, városunkban talán a Penny környékén ment fel legkevésbé az ára a beállóknak, ezen  a környéken keresik az ilyen típusú ingatlant a legkevesebben.
– A legnépszerűbbek azok a garázsok, amelyek a lakóteleken, azok környékén illetve a lakások alatt vannak – ismertette Bomba Jánosné.

Mivel lakásunk árát megdobja, ha tartozik hozzá garázs, így ez is szempont lehet néhány lakástulajdonosnak, aki ingatlancserén gondolkodik. Továbbá, nagyon sokan befektetésként vásárolnak garázst, számítva arra, bérbe adva visszahozza az árát. Igaz egy garázs jóval kevesebbet hoz, mint egy bérlakás, de kevesebb tőkét is igénye a vásárlás.

Ezek alapján elmondható, időben el kell kezdenünk keresgélni Orosházán, ha garázst szeretnénk vásárolni vagy bérelni. Fontos az is, hogy mielőtt bérbe adnánk garázsunkat, tájékozódjunk az esetleges buktatókról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.