- hirdetés -

Közel három esztendő után ismét egy pedagógus házaspár és almáik a vendégei az idén öt éves műsorsorozatnak. A beszélgetésnek ezúttal is a Petőfi Művelődési Központ ad otthont november 9-én, pénteken este 6 órától.

Talán nincs is gazdagabb termésű fa a tanítóénál, a tanárénál. Heted-hét határon át guruló, szinte megszámlálhatatlan gyümölcseikkel hagynak nyomot az utókornak – véli Deák György, a műsor vezetője.

Az est egyik fája Tompa Lajos, aki első, és máig egyetlen munkahelyének, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolának 1981 óta matematika-fizika szakos tanára. A másik fa, Tompáné Barabás Edit, aki több mint 38 éve van a pályán, 29 esztendeje tanít a Vörösmartyban. 2017-ben az év emberének választották az Oroscafé olvasói. Az első alma MilliChab, az Amerikát, Afrikát is megjárt, jelenleg Angliában élő reggae énekes, míg fiatalabb testvére Tompa Máté agrármérnök.

A műsor hagyományaihoz híven ezúttal is számos meglepetés vendég, váratlan produkció segít abban, hogy kiderüljön, vajon messzire gurultak-e az almák a fáiktól?

Ahogyan azt megszokhattuk az évek alatt, egy-egy ilyen alkalommal mindig izgalmas fa és alma viszonyok kerekednek ki, hiszen más dimenzióban értelmezhetők ezek a fogalmak. A fák és az almák ismeretében ezúttal sem lehet ez másként.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.