- hirdetés -

Több időre van szüksége az EU-nak ahhoz, hogy megszüntesse a tavaszi és őszi óraátállítást – fejezték ki aggodalmukat az EU közlekedési miniszterei mai informális grazi találkozójukon a Deutsche Welle szerint.

Legkorábban 2021-ben törölnék el az óraátállítást az Európai Unióban, értesült a múlt héten a Bloomberg. Egy javaslat szerint a nyári időszámítást választó országokban 2021. március 27-én, a télit választóknak október 31-én kellene utoljára állítaniuk az órát.

Norbert Hofer osztrák közlekedési miniszter a Deutsche Welle beszámolója szerint azt mondta, több időre van szüksége az EU-nak, mint az Európai Bizottság által nemrég jelzett 2019-es átállás. Ha ugyanis 2019-ben akarják ezt megtenni, akkor a tagállom többsége nem fogja támogatni – számol be a portfólió cikke.

Hofer szerint széles támogatottságot élvez Ausztria javaslata, amely szerint az állandó téli vagy nyári időszámításra való átállást 2021-ben kell végrehajtani. Három ország (Nagy-Britannia, Svédország és Lengyelország) emellett szkeptikus a különböző időzónák alkalmazása miatt, egy pedig aggodalmát fejezte ki.

Ami Magyarországot illeti, Gulyás Gergely miniszter a múlt héten úgy nyilatkozott: saját véleménye szerint Magyarország számára a jelenlegi óraátállításos rendszer a legjobb, mindenki rosszul járna, ha ez megszűnne és a téli vagy a nyári időszámítás lépne életbe – mondta a miniszter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.