- hirdetés -

Az egyre gyakoribb temetői lopások elkerülése érdekében figyeljünk oda értékeinkre, hiszen mint minden évben, ezúttal is hatalmas forgalom várható a temetőkben és környékükön.

Közeleg a mindenszentek ünnepe és a halottak napja, amikor a temetőkben meggyújtjuk az emlékezés lángjait. Rengetegen keresik fel ilyenkor elhunyt szeretteik sírhelyeit, melynek köszönhetően mindenhol, így Békés megyében is megélénkül a forgalom a temetők környékén. A megyében egyik temető környékén sem lesz forgalomkorlátozás, de szükség esetén a rendőrök segítik majd a közlekedőket.

A sírkertekbe a forgalmasabb időszakokra állandó jelenlétet, illetve visszatérő ellenőrzéseket szervezett a rendőrség, de a polgárőrség is folyamatosan jelen lesz a temetőknél.

Nem árt odafigyelni értékeinkre is, hiszen az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak a temetői lopások, főleg ebben az időszakban. A rendőrség ezért megerősített szolgálattal készül a halottak napi forgalomra. Elsőként a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tartott bűnmegelőzési sajtótájékoztatót, de minden megyében fokozott óvatosságra inti a temetőt látogatókat a rendőrség.

A rendőrség ezúttal is óvatosságra int (Fotó: police.hu)

Főleg a kerékpárral érkezőknél áll fenn a veszély, ezért ajánlott mindig jól látható, forgalmas helyen lezárni. A gépkocsival érkezőknek is ajánlott, hogy forgalmas helyen parkoljanak. Az utastérben ilyenkor nem szabad értékes dolgokat hagyni, azokat vagy hagyjuk otthon, vagy még indulás előtt tegyük be az autó csomagtartójába!

A rendőrség szokásos éves közleménye szerint táskáinkat még rövidebb időre sem szabad a sírokon őrizetlenül hagyni. A pénztárcánkat is ajánlott övtáskában vagy kabátunk belső zsebében tartani, mert a külsőből könnyedén kilophatják, ha csak egy pillanatig nem figyelünk oda.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.