- hirdetés -

Egy mediterrán ciklonnak köszönhető, hogy az elkövetkező napokban az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb időjárás uralkodik térségünkben. Vasárnap kezdetben szárazabb, majd délutántól egyre nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk.

Eleinte több-kevesebb időre mindenütt kisüt a nap vagy legalább szűrt napsütés lesz. Délutántól előbb nyugaton, majd másfelé is megvastagszik a felhőzet és estétől egyre több helyen várható eső, zápor – írj a Dél-Alföld Meteorológia.

Élénk, erős lesz a déli-délkeleti szél, néhol egy-egy viharos széllökés sem kizárt. Hajnalban foltokban pára, köd kialakulhat. Reggel 6-16 fokot mérhetünk, nyugaton, északnyugaton lesz hűvösebb, délután 18-25 fokra számíthatunk.

Gyenge melegfronti hatás érvényesül.

Hétfőn felszakadozik, csökken a felhőzet, néhány órás napsütés szinte mindenütt lehet. Szórványosan várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat, délután azonban már egyre kisebb az esélye a csapadéknak. A déli, délkeleti szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.