- hirdetés -

Elkezdődött Orosházán a báli szezon, a mulatságok sorát a Vadvirág Esély Klub Vadvirág bálja nyitotta. A hangulatra nem volt panasz, a klubtagok igazi retro hangulatot varázsoltak a terembe.

Immár tizenötödik alkalommal rendezték meg a Vadvirág Esély Klub hagyományos őszi estjét, a Vadvirág bált október 27-én. Az eseménynek a Táncsics gimnázium sportcsarnoka adott otthont, amely meg is telt jókedvű, mulatni vágyó közönséggel. Az idei jótékonysági bálon a retróé volt a főszerep, a produkciók egészen a 60-as, 70-es évekig repítették vissza a báli népet.

Az idei jótékonysági bál bevételéből a klubban lévő értelmileg akadályozott fiatalok alkotói tevékenységének eredményeit kívánják minél szélesebb körben bemutatni.

Az önkormányzat képviseletében Tóth Zoltánné képviselő szólt néhány szót a bálozókhoz.
– Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az akadályozottsággal élő emberek bár korlátozottak bizonyos területeket illetően, de képességeikhez mérten sok mindenre képesek. Kis irányítással, együttműködéssel nagy sikereket képesek elérni – mondta beszédében a képviselő. Hozzátette, a 16 évvel ezelőtt megalakult Vadvirág Esély Klubnak köszönhetően, esélyt kaptak a klub tagjai arra, hogy fejlődjenek, és mindennapjaikat szeretetteljes környezetben tölthessék.

Szinte elkopott a táncparkett (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

– Ossz szeretetet, bárhová mész! Ügyelj rá, hogy mindenki jobb érzésekkel, és boldogabban távozzék tőled, mint ahogyan jött! Légy Isten jóságának élő kifejeződése; jóság ragyogjon a szemeidben, a mosolyodban, meleg, üdvözlő szavaidban – Kalkuttai Szent Teréz szavaival köszöntötte az egybegyűlteket Bogárné Kiss Ildikó, az Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központjának igazgatója. Hozzátette, vannak ügyek, melyeket érdemes támogatni.
– Egy jótékonysági bál ilyen eseménynek számít. E rendezvény nemcsak közösségi élményt szerez évről évre, és nemcsak újabb teret ad az egymással való találkozásra, hanem klub fejlesztési céljait és közös álmunkat valósítja meg. A Vadvirág Esély Klubnak meghatározó szerepe van a város életében; elismerik, nincsenek rossz tapasztalataink. Őszinte szeretetet, önzetlenséget érzünk az emberek részéről – mondta beszédében az igazgató.

A beszédek után egy, a klub mindennapjaiból készült videó összeállítást láthattak a megjelentek, majd a Vadvirág fiataljai produkcióikkal taroltak a táncparketten. Az este folyamán a K.Tóth-Szilágyi Zenekar húzta a talpalávalót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.