- hirdetés -

A tökéletességre törekszik a pályán és azon kívül is a fiatal kézilabdás. Szigetvári Viktória mindig a legjobb akar lenni, többek között ennek is köszönheti, hogy a tavalyi másodosztályú ifjúsági bajnokságban gólkirálynői címet szerzett.

Viki hat éve, 12 éves korában kezdett kézilabdázni szülővárosában, Medgyesegyházán. Már akkor kitűnt tehetségével, hiszen a mérkőzéseken nyújtott teljesítménye alapján az Orosházi Női Kézilabda Club edzői leigazolták.
– Nyolcadik osztályos voltam, amikor jött az orosházi lehetőség. Nagyon örültem, de ekkor még nem akartam iskolát váltani. Anya nap, mint nap elvitt edzésre. A középiskolát már a Táncsics gimnáziumban kezdtem – meséli az érettségi előtt álló kézilabdás.

A legfiatalabbak szivacskézilabdával kezdik a sportágat, Viki sem hagyta ki ezt a lépcsőfokot. Nem tetszett neki, ezért rövid időre más sportágat választott. Kipróbálta magát tájfutóként, de később hiányzott számára a labda és a társak.
– Csapatban sokkal jobban érzem magam. A tájfutás egyéni sport, ott csak magamra számíthatok, míg a kézilabdában egymásra támaszkodhatunk, segítjük egymást a pályán – mondta.

A csapat nélkül nincs gólkirálynői cím

Hangsúlyozta, hogy a tavaly elért egyéni sikerében, nagy részt vállaltak társai és edzője is. A 17 éves lány az előző szezonban 166 gólt szerezve gólkirálynő lett az NB I/B-s ifjúsági bajnokság keleti csoportjában. Összesen húsz mérkőzésen szerezte találatait, két meccsel kevesebbet játszva, mint a második helyezett szentendrei ellenfele. A Pénzügyőr elleni találkozón 17-szer vette be az ellenfél hálóját.

– A szezon elején egyáltalán nem foglalkoztam vele, hány gólt lövök, csak a csapat helyezése érdekelt. Majd ahogy jöttek sorra a meccsek egyre jobban ment a játék, egyre több gólt szereztem. Ekkor már elkezdtem figyelni a gólkirálynői címre is. Sajnos két fordulóval a bajnokság vége előtt elszakadt a térdszalagom. Már magamban le is mondtam, hogy első lehetek, de végül három gól előnyt megőriztem – emlékezett vissza büszke mosollyal az arcán.

Viki szerint a társainak is nagy szerepe van egyéni sikerében (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nora Mörknek is sikerült

Elmesélte, hogy ez már a második komoly sérülése fiatal kora ellenére. A bal-, illetve a jobb térdszalagja is elszakadt, de jelenleg is a rehabilitációt végzi. Már türelmetlenül várja, hogy újra a pályára léphessen.

– Az orvosok azt mondják ne tervezzek élsporttal, de hát a világ egyik legjobbjának Nora Mörknek is rengeteg sérülése volt és mégis mindent megnyert, amit csak lehet. Nyilván ilyen szintre nem fogok eljutni, de a lehető legjobb teljesítményt akarom nyújtani – húzta alá.

Ha rajta múlna már a játszana, előreláthatólag jövő januárban a téli felkészülést az NB I/B-s felnőtt együttessel kezdi, hiszen már köztük is bemutatkozott az előző szezonban. A visszatérés mellett a jövő májusi érettségijére készül, ahogy a pályán, a tanulásban is a maximumra törekszik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.