- hirdetés -

Kiválóan szerepeltek a PET-BAU ASE fiatal asztaliteniszezői a múlt hétvégi Bükfürdő Kupa országos I. osztályú újonc és serdülő versenyen. Az orosháziak egy ezüst és bronzérem mellett több értékes helyezést értek el.

Hudák Dorina a 13 évesek között főtáblásként kezdte a versenyt, mellette Farkas Izabella és meglepetésre a tíz éves Szőke Panna Boróka is követte. Utóbbi két versenyző már nem tudott előbbre lépni, mivel jóval esélyesebb versenyzőkkel szemben maradtak alul. Dorina lendülete tovább tartott és végül megszerezte a bronzérmet. Bogdánffy Csaba szerint biztató az eredménye az előző versenyek szerényebb teljesítménye után.

A szakosztályvezető beszámolt arról is, hogy Halma Csaba csoportjában két győzelem mellett nagy küzdelemben 3-2-es vereséget szenvedett – a csoport első helyén kiemelt ellenfelétől – így dicséretes játéka ellenére nem jutott tovább.

Serdűlő egyéniben Balogh Ágnes Kyra a döntőig menetelt, ahol 3-1-re kikapott a tatai Adamiktól, így a dobogó második fokára állhatott. Varga Bernadett a hetedik pozíciót szerezte meg, míg Hudák Dorina a főtáblára jutott csoportjából.

A párosok versenyében a Varga – Balogh duó az ötödik, a Hudák – Nagy páros a kilencedik helyen zárta a versenyt.

– Versenyzőink bizakodással várják a hazai rendezésű Pintér Attila Emlékversenyt, ahol hasonló sikerekre számítunk – zárta beszámolójában, Bogdánffy Csaba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.