- hirdetés -

Bankkártya- és más személyes adatokra kíváncsiak a csalók, akik a NAV nevében küldenek e-maileket.

Kétes eredetű, nyelvtani hibáktól hemzsegő e-mailben szólítja fel az ál-NAV az adófizetőket, hogy adataik megadásával erősítsék meg adó-visszatérítési igényüket.

– Az idén kifizetett összes adót az online ügyfelek számára ellenőrizték. Az év végén jelentkezzen be az alábbi linkre, és hajtsa végre az alábbi lépéseket: Adja meg nevét, vezetéknevét és azonosítószámát, és erősítse meg e-mailjeit. Biztosítjuk, hogy jogod van az ebben az évben fizetett pénz visszaszerzésére – olvasható az üzenetben.

Az oldal megszólalásig hasonlít NAV eredeti honlapjára (Fotó: Tóth Dániel)

Az illetéktelenek e-mailjei általában egy hivatkozást tartalmaznak, melyre kattintva a NAV honlapjára hasonlító, ám eltérő címen található oldal töltődik be, ahol az ügyfél személyes adatai mellett bankkártyaadatokat is kérnek.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt. Elmondták, csak ügyfélkapun keresztül, illetve postán, adószámla-kivonaton értesítik az adózókat, ha túlfizetésük van, e-mailben pedig egy adófizetőtől sem kérnek bankszámlára, vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatokat.

A hivatal arra kéri azon adófizetőket, akik megkapták a csalók e-mailjét, hogy az esetleges lopások elkerülése végett adataikat ne adják meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.