- hirdetés -

Hidegfront érkezett az országunk fölé, erős széllel és figyelmeztetéssel.

Az ország összes megyéjére vonatkozóan adott ki szerdára elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. A citromsárga jelzés okai az erős széllökések, melyek meghaladhatják a 70 km/h-t is.

Szerdán a nap első felében még sokfelé várható viharos északnyugati szél, nagyobb területen elsősorban az Észak-Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és a Dél-Alföldön kell 70-90 km/h körüli lökésekre számítani. A nap második felétől lassanként veszít erejéből a szél, és csütörtökön kritériumokat érintő veszélyes időjárási jelenség már sehol sem várható – olvasható a Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Orosházán szerdán erősen felhős lesz az ég, esős, szeles napra számíthatunk. A maximum hőmérséklet 15 fok körül várható, még a minimum 12 fok lehet. A szél Békés megyében is meghaladhatja a 70 km/órát.

Figyelmeztetést adtak ki az összes megyére a szél miatt (archív fotó)

Csütörtökön már nem lesz érvényben a figyelmeztetés, azonban a csapadékos időjárás marad. A maximum hőmérséklet 12, a minimum 5 Celsius fok körül várható az előrejelzések szerint. A maximális széllökések 38 km/órásak lehetnek.

Pénteken melegfront érkezik térségünkbe, csapadék nem valószínű, a hőmérséklet 18 fokig melegedhet, legkevesebb 6 fok várható. Élénk lesz a szél, a széllökések 33 km/óra körül lehetnek.

Ez a hét a frontérzékenyeknek nem kedvez, azonban az időjárásváltozás mindenkit megviselhet, ezért körültekintően közlekedjünk az utakon és figyeljünk egymásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.