- hirdetés -

Az előzetes tervekkel ellentétben mégsem tudott eljönni Orosházára a neves textilművész és keramikus, Péreli Zsuzsa. A művésznő életéről és munkásságáról így Kovács Gábor mesélt az Orosházi Keresztény Ifjúsági Klub érdeklődőinek.

Az eredeti tervek szerint Péreli Zsuzsa textilművész, keramikus és restaurátor mesélt volna élete legfontosabb eseményeiről, műveiről és munkásságáról október 13-án az Orosházi Keresztény Ifjúsági Klubban. A művésznő azonban betegség miatt kénytelen volt lemondani fellépését, de nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a jövőben ellátogasson Orosházára.

Kovács Gábor mutatta be Péreli Zsuzsa műveit (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Helyette az esemény védnöke, Kovács Gábor mutatta be Péreli Zsuzsa műveit, miután tolmácsolta a mintegy 70 fős vendégseregnek a művésznő sajnálatát és jókívánságait. Kovács Gábor elmondta, Péreli Zsuzsát férjén, a Fonográf együttes tagjaként ismert Tolcsvay Lászlón keresztül ismerte meg, majd bemutatta néhány komoly díjakat is nyert művét.

Az Orosházi Keresztény Ifjúsági Klub a közeljövőben is több programmal várja tagjait, érdeklődőit. Október 18-án a Nagyszénási Citerazenekar érkezik hozzájuk, de október 23-ra is terveznek saját megemlékezést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.