- hirdetés -

A fiatal zongoraművész első alkalommal ad hangversenyt a városban a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola meghívására. Október 11-i előadásán Bach, Schubert, Liszt remekműveit szólaltatja meg a Művészetek Házában.

A sokak szerint briliáns zongoraművész a nagy múltú Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen alapdiplomázott 8 éve, mesterei Dráfi Kálmán, Kemenes András, Wágner Rita és Gulyás Márta voltak. Ezt követően tanulmányait a weimari Hochschule für Musik Franz Liszt falai között Szokolay Balázs és Larissa Kondrateva növendékeként és a tel-avivi Buchmann-Mehta School of Music intézményében Prof. Emanuel Krasovsky mellett folytatta, majd 2013-ban Weimarban megszerezte mesterfokú diplomáját is.

Napjainkra már számos nagy sikerű szóló, nagyzenekari és kamarazenei koncertfellépést tudhat maga mögött olyan kiemelkedő komolyzenei eseményeken és helyszíneken, mint például az ECHO „Rising Stars” nemzetközi koncertsorozata a Művészetek Palotájában.

Forrás: villanyidaniel.com

Mind karizmatikus személyisége mind pedig gazdag repertoárja átütő erővel nyilvánulnak meg koncertjein, s már most egyedi és kiforrott ízlésvilágról tanúskodnak. A muzsikálásán átsugárzó lelkület és szellemiség dimenziói messze túlmutatnak fiatal korán, interpretációi pedig minden pillanatban a klasszikus zene mélyről fakadó megértésének egyértelmű bizonyítékaival szolgálnak.

Egy néhány napja készült interjúban így nyilatkozik a koncertezésről: „A legkorábbi időktől fogva hajtott egy számomra is megfoghatatlan, mégis szilárd belső meggyőződés, ami arra sarkallt, hogy átélt zenei élményeimet minél több emberrel megosszam.

Ezért akit csak tudtam, magammal hurcoltam a legkülönfélébb hangversenyekre és operaelőadásokra, persze csak azokra, amelyek számukra is érdekességgel szolgáltak, ezekből azonban sosem volt hiány. Már ekkor láttam, hogy ezek az emberek nyitottságuknál fogva jobban megszólíthatóak, lévén mentesek mindenféle prekoncepciótól. Azzal a reménnyel indultam tehát útnak, hogy a fővárostól távolabb is megleljem ugyanezt a múltból már jól ismert, minőségi zene iránt fogékony, nyitott közönséget.”

Ebben bízva várja a zenekedvelőket Villányi Dániel október 11-én, csütörtökön délután 16.30-tól a Művészetek Házában. A belépés díjtalan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.