- hirdetés -

Ismét mozgalmas hétvégén vannak túl az Orosházi Birkózó Egyesület edzői és versenyzői. Gyomaendrődön mind a nyolc diák korosztályú versenyzőjük éremmel zárta a területi bajnokságot, a Soroksáron rendezett kadet női magyar bajnokságon pedig Ella Vivien állhatott dobogóra.

A diák I. és diák II. korosztály birkózóinak rendeztek területi selejtezőket a hétvégén, hogy kiderüljön, kik azok, akik továbbjutnak az országos szabadfogású diákolimpiára. Az Orosházi Birkózó Egyesület Gyomaendrődre utazott, ahol nyolcan képviselték a csapat színeit. Előtte azonban a századik magyar olimpiai érmet megszerző legendával, a csak „tuskirálynak” becézett Hegedűs Csabával találkozhattak, aki díszvendégként érkezett október 6-án Gyomaendrődre.

Az egyesület rendkívül sikeresen zárta a területi selejtezőket, ugyanis mind a nyolcan felállhattak a dobogó valamelyik fokára. A diák II-es korosztályban Bódi Csaba a 29 kilósok közt bronz-, Zsóri Axel a 32 kilósok között pedig ezüstéremnek örülhetett.

Cseh Balázs (kékben) minden mérkőzését tussal nyerte meg (Fotó: egyesület)

A diák I-es korosztályban négy súlycsoportban is aranyéremmel zártak a klub versenyzői. Czikora Dániel az 50-, Boros Norman a 63-, Cseh Balázs a 69-, Debreczeni Tamás pedig a 85 kilogrammosok súlycsoportjában állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Nem vallott szégyent a 69 kilogrammban ezüstérmet szerző Bakos Ferenc, valamint a 85 kilogrammban Debreczeni Tamás mellett szintén dobogóra álló, harmadik helyen végző Berke Milán sem. Cseh Balázs aranyérme mellett ráadásul különdíjban is részesült, miután minden mérkőzését tussal nyerte meg.

A mozgalmas hétvégének azonban még nem volt vége, hiszen másnap, október 7-én Soroksáron léphettek szőnyegre a kadet szabadfogású- és kadet női magyar bajnokság résztvevői. Előbbi kategóriában Borgulya Márk és Hangyási Balázs, utóbbiban Ella Vivien képviselte az OBE-t. Közülük Ella Viviennek jött össze az éremszerzés, miután harmadik helyen végzett a 73 kilogrammosok mezőnyében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.