- hirdetés -

A színek jegyében és a színek bűvöletében telt az Eötvös iskola alsósai számára ez a hét. Minden nap más-más szín volt a főszereplő a hétfőtől, péntekig tartó sorozatban.

Egy kicsit a nyár vidámságának visszaidézése, egy kicsit az iskolakezdés nehézségeinek, feszültségének oldása, egy kicsit a szórakozás, egy kicsit az együtt alkotás volt a célja az alsó tagozatos munkaközösség szervezte egy hétnek. Mint azt Dér Ildikó tanító, gyógypedagógustól a rendezvénysorozat fő szervezőjétől megtudtuk, az ősz színeinek jegyében rendezték az ötnapos programot.

– Hétfőn mindenki pirosban jött, vagy valamilyen piros kiegészítőt viselt. A kedd színe volt a sárga, a szerdáé a zöld, a csütörtöké a kék, és a zárónapé, a pénteké a barna. Ezekbe a színekbe öltöztek a gyerekek. Minden nap egész napos együtt rajzolás volt a gyerekeknek, a nap színével és árnyalataival. A paravánokra csomagoló íveket helyeztünk és erre – akár a szülőkkel együtt is – reggel, illetve szünetekben rajzoltak a gyerekek. Reggelente napindító mesével kezdtünk. Uzsonnához a nap gyümölcsét fogyaszthatták. Piros napon almát, sárga napon körtét, a mai barna napon a csonthéjasok, dió, mogyoró, mandula került sorra – idézi fel az eseményeket Dér Ildikó.

A sárga napi közös fotó (Fotó: Lukácsné Lengyel Katalin)

Délutánonként összegyűltek az aulában egy közös fotózásra és minden délután kézműves foglalkozást tartottak. A nap színéhez kapcsolódó gyümölcsöket készítették el a gyerekek.

– Nagy örömmel fogadták a gyerekek a színek hetét és sajnálják, hogy véget ért – értékelt a tanárnő.

A gyerekek látványosan és jól hallhatóan erősítették meg nevelőjük szavait. A zárónapi fotózás előtt Dér Ildikó feltette a kérdést, szeretnének-e máskor is színek hetét. Az egybehangzó, harsány igen-be beleremegtek az ablakok is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.