- hirdetés -

Szép környezetben, a Balatonhoz közeli Pincehelyen rendezték szombaton a póni kettesfogathajtók C-kategóriás országos bajnokságának döntőjét. Békés megyét három hajtó képviselte.

Minden évben nagy esemény a fogathajtók életében az őszi országos döntő, melyre izgatottan készültek idén is a sportolók. Huszonhat versenyző állt rajthoz köztük megyénkből három pónifogat hajtó, a kondorosi Skorka Péter, és az Orosházi Lovas Egyesület két versenyzője, Sztojka Mihály és Németh Béla Balázs.

Sztojka Mihály idei versenyét a technika ördöge tette tönkre (Fotó: Vida-Szűcs István)

Az országos bajnoki címre pályázók két fordulós akadályhajtásban mérték össze tudásukat. A tavalyi bajnok, Sztojka Mihály számára már az első fordulóban elúszott a címvédés lehetősége. Az orosházi hajtó hintójának fékje mondta fel a szolgálatot, e nélkül pedig szinte lehetetlen a jó eredményhez szükséges tempóban végig menni a pályán.

Egyéniben Skorka Péter 7., Sztojka Mihály 16., Németh Béla Balázs pedig 17. helyen zárt.

Az egyéninél jobban sikerült a csapatverseny, melyben a megyénket képviselő delegáció a nagyon előkelő 5. helyezést szerezte meg.

Orosházi hajtók sikeréért legközelebb a nagy lovas kettesfogatok Szakolyban rendezendő országos döntőjén, október 6-án szurkolhatunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.