- hirdetés -

Időről-időre szárnyra kapnak az interneten, a különböző közösségi oldalakon olyan hírek, melyek sok hazánkfia fantáziáját megmozgatják. Sajnos – mint ez esetben is – ezek többsége nem igaz.

Legutóbb a facebook-on terjedt el, hogy aki felújítja házát, lakását, akár többmilliós vissza nem térítendő támogatást kap az önkormányzattól, ráadásul alanyi jogon. Sokan kapták fel a napokban a fejüket erre a hírre és a hiszékenyebbek nem is haboztak a polgármesteri hivatal különböző osztályaira telefonálni és kérni a nekik „járó” támogatást.

A hír ezúttal is KACSA!

Természetesen vannak az önkormányzatnál jelenleg is igényelhető, törvényileg meghatározott támogatások  melyekről, az azokat igénybe venni kívánókat szívesen tájékoztatják a polgármesteri hivatalban. Ugyanakkor arra kérjük a közösségi oldalak hiszékenyebb látogatóit, hogy az „alanyi jogon járó” felújítási támogatás ügyében ne telefonáljanak!

Nem szabad minden pénzzel kapcsolatos hírt elhinni (Fotó: illusztráció)

Nem ritka eset, hogy különböző internetes portálok álhírek terjesztésével próbálják növelni látogatottságukat. A magasabb letöltésszám bevétel növekedést hozhat nekik, hiszen hirdetéseik szélesebb közönséghez juthatnak el. Ahhoz, hogy ne dőljünk be ezeknek az átveréseknek, mindig érdemes felkeresni a gyanús oldalak impresszumát.

Ha ez egyáltalán nem elérhető, akkor valószínűleg egy álhír portálba futottunk bele. Ha van impresszum, de nincs feltüntetve a kiadó neve és címe, akkor érdemes gyanút fogni. Az ilyen oldalak illegálisan működnek és működésüket nem lehet teljesen betiltani. Józan ítélőképességünk szerint kell eldöntenünk, hogy mit hiszünk el és mit nem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.