- hirdetés -

A fővárosi Szent István SE otthonában lépett pályára az NB I/B-s női orosházi kézilabda-csapat szeptember 22-én. Az OXXO Energy Orosházi NKC egy percre nem adta fel, de a hibái miatt ötgólos vereséget szenvedett.

Szent István SE – OTP Bank – OXXO Energy Orosházi NKC 26-21 (14-10)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 200 néző.
Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika.

Orosháza: NAGY – Berta 2, Vörös 3, Dancsó 1, Kamuti 2, Hatala 1, Bíró 3. Cserék: Késmárki, Molnár (kapusok), Tóth S. 4 (1), Révész, Horváth, Mikula 1, Antal 2, Román 2. Vezetőedző: Papp László.

A Szent István SE legjobb góldobói: Schneider 11 (3), Smid 4.
Hétméteresek: 4/3 illetve 2/1. Kiállítások: 6 illetve 6 perc.

Újabb nehéz mérkőzés várt az orosházi csapatra, hiszen az előző héten egy jó erőkből álló Kecskemét ellen ért el döntetlent, a hasonló – vagy talán még jobb – kerettel rendelkező Szent István SE gárdájával mérte össze tudását.

Nagy iramban kezdtek az együttesek, ami gólok számában nem mutatkozott meg. A befejezések mind a két oldalon pontatlanok voltak, Ennek volt köszönhető, hogy a 8. percben 2-1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Négy perccel később még mindig egygólos hátrányban időt kért Papp László, de ebből mégis az ellenfél jött ki jobban, mert háromgólosra hízott az orosháziak hátránya. Hullámzóan teljesítettek Vörös Bettináék, ugyanis rendre sikerült felzárkózni, de egyenlíteni nem. A hibákat a házigazdák pedig kihasználták, így alakult ki a félidőben a 14-10-es részeredmény.

A második harminc percet jobban kezdte az OXXO Energy Orosházi NKC, rövid időn belül már két gólra is megközelítették ellenfelüket (35.perc 16-14). A jó teljesítményt azonban csak szakaszokban tudta tartani a vendégcsapat. A kihagyott büntetőt és ziccereket azonnal büntették a fővárosiak, de négygólosnál nagyobb fórt nem birtokoltak. Egészen a 45. percig, amikor 23-17-et mutatott az eredményjelző. Az orosháziak egy pillanatig sem adták fel, az utolsó percig hajtottak, de ezen az estén ötgólos, 26-21-es vereségre volt elég.

Papp László, vezetőedző: Kevesebb hibával és jobb helyzetkihasználással sokkal szorosabb meccset játszhattunk volna.

Az NB I/B-s orosházi felnőtt csapat a következő héten nem játszik bajnoki fordulót. Legközelebb október 6-án, 18 órától fogadja hazai pályán a Szentendrei NKE együttesét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.