- hirdetés -

A tizenkettedik alkalommal tartották meg szombaton, az Esélyegyenlőséget Biztosító Alapítvány szervezésében a Rákóczi fesztivált. Újra együtt lehetett, együtt szórakozhatott Rákóczitelep apraja-nagyja.

Rákóczitelepen, ha szeptember vége közeledik egyre nagyobb az izgalom, hisz tudják, hogy minden évben ez időtájt rendezik a Rákóczi Fesztivált. Idén huszonkettedikén, szombaton jött el a nevezetes nap.

Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a településrész lakóit, majd a kerület önkormányzati képviselője, Fejes Róbertné alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt.

A hagyományokhoz híven idén is átadták a „Rákóczitelepért” Emlékplakettet. Az idei kitüntetett Puskás Tiborné Farkas Julianna, nyugalmazott pedagógus, aki meghatottan köszönte meg az alapítvány kuratóriumának a számára sokat jelentő elismerést.

Puskás Tiborné kapta az idei „Rákóczitelepért” Emlékplakettet (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A műsorfolyamot a Rákóczitelepi Nyugdíjas Klub dalárdája nyitotta. Az idősebbek után a legfiatalabbak következtek. A Bácska utcai óvodások műsorának tapsolhatott a nagyérdemű. E közben már zajlott a bográcsos-főző verseny és melegítettek a csapatok a kispályás focibajnokságra. A kemény észak-nyugati szél nem könnyítette meg a főzőmesterek dolgát, de azért szépen rotyogtak ottjártunkkor az ételek. Családok, baráti társaságok figyelték a bogrács körül szorgoskodó „szakácsok” munkáját.

Amint azt Fejes Róbertné elmondta, negyedik éve képviselője a településrésznek, és most már rákóczitelepi lakos is.
– Büszkék lehetünk az összetartó lakókra. Különös lokálpatrióta közösséget alkotnak, hiszen folyamatosan egymást segítve, egymásra odafigyelve élik a mindennapjaikat. Több település példát vehetne róluk – tette még hozzá.

És mintha csak képviselőjük szavait akarnák igazolni, bármerre néztünk, mindenütt jókedvű, egymással beszélgető, egymásnak örülő embereket láthattunk.

Amíg készültek a főzőverseny finomságai, teljes erővel zajlott a foci bajnokság (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A szervezők erre a napra gazdag programmal készültek a felnőttek és a gyerekek számára is. Előbbiek Kiss Gergely, olimpikon birkózóval beszélgethettek, a Harangos Néptánc Együttes műsorát nézhették, Tapsolhattak Béres Enikőnek, Komáromi Pistinek. A gyerekeknek játszott a Mandula színház, de ott volt számukra a játszóház, az ugrálóvár, a hagyományos népi játékok sokasága a kosaras, kézi hajtású körhintával, sőt az Orosházi Íjász Egyesület tagjainak felügyelete és irányítása mellett az íjászkodást is kipróbálhatták.

A délutáni tombola sorsolás után a First zenekar játszott. Este jótékonysági vacsorával zárult a fesztivál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.