- hirdetés -

A 2018-19-es bajnoki szezon első hazai mérkőzését játszotta pénteken az OFKSE felnőtt együttese a békésiek ellen. A Kecskemét ellen az első fordulóban elért idegenbeli győzelem után mindenki várta a jó folytatást.

Megtelt az Eötvös-csarnok lelátója a férfi csapat első hazai bajnokijára. Sokan szerették volna látni az alaposan átalakult együttes itthoni premierjét.

A múltban a két szomszédvár csatája mindig komoly izgalmakat és vérre menő küzdelmet hozott, most sem vártunk mást. Pikánsabbá tette a találkozót, hogy a vendégeknél négy olyan játékos is szerepelt, akik nem is oly rég, még az orosházi zöld-sárgák dicsőségéért küzdöttek.

Orosházi FKSE-Linamar – Békés-Drén KC 26 – 29 (10-15)

NB I/B-s férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok, 400 néző.
Vezette: Nagy Ferenc és Túróczy József.

Orosháza: Szabó – Pásztor, Mátó, Döme 3,Lele 5, Ferenczi 1, Mihály. Cs.: Herjeczki, Majdán(kapusok) – Ambrus 1, Karap, Kiss 3, Németh 7, Zalai, Zvolenszki 1, Balázs 5.
Edző: Bakó Botond.

Kiállítások:12, ill. 6 perc, 7 m-es: 6/5, ill. 6/4.

A Békés legjobb góllövői: Morva 7, ill. Oláh 6 góllal

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, majd szinte azonnal emberhátrányba került a vendéglátó. A fiatal Mihály volt a kelleténél keményebb Morvával szemben. Ebből még jól jöttek ki az orosháziak. Kapus nélkül támadva gólt szereztek. A tizedik percig hazai szempontból rendben is volt minden. Az OFKSE vezetett, a Békés pedig futott az eredmény után (10.p. 5-3). Mindkét gárda a zárt hatos falas védekezést választotta, de a félidő nagyobbik részében ezt a vendégek csinálták jobban. A tavaly még az Orosházát erősítő Morva Zoltán vezetésével nagyon agresszívan védekeztek és hatékonyan támadtak.

Hazai oldalon elől és hátul is gyakran szorult homokszem a gépezetbe. Sok helyzetet hagytak ki Lele Ákosék. A 22. percben Bakó Botond időt kért és megpróbált a csapata fejében egy kis rendet tenni, de nem járt túl nagy sikerrel. Az orosházi nevelésű békési kapuvédő, Pajkó László sokszor megkeserítette a végső pillanatokban rossz döntéseket hozó hazai támadók életét. Látszott a félidő végére, hogy ha nem sikerül védekezésben sokat javulni az orosháziaknak, akkor még baj is lehet, hisz ekkor már öt góllal vezettek a vendégek.

A kék mezes békésiek végig keményen védekeztek (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Szünet után arról szólt a mérkőzés, hogy ötgólos hátrányát hogyan tudja, illetve le tudja-e dolgozni a hazai gárda. Bakó Botond igyekezett változtatni a csapat játékán. Keményebben, agresszívebben védekeztek a fiúk, egy időre Némethtel elől, átálltak az öt plusz egyes zavarós formációra, támadásban pedig elővették a hét a hat elleni játékot. Ez utóbbi sokszor volt eredményes, de sajnos az első félidei hibák is sokszor becsúsztak. Ilyenkor aztán jöttek az ellenféltől az üres kapus gólok, melyekből a kapus, Pajkó, egymaga hármat is szerzett.

Az időnkénti kisebb zárkózások ellenére a játékrész közepén hatgólos békési előny állt a táblán (45.p. 16-22). A nézőtérről zúgott a „harcoljatok” biztatás. Bakó Botond tanítványai harcoltak is. Nagy hajrát vágtak ki. Az utolsó két percre csak kettő maradt a hatgólos hátrányból. A véghajrá aztán a vendégeknek sikerült jobban és végeredményben megérdemelten vihették haza a két pontot a többet hibázó Orosháza otthonából.

Bakó Botond: – Bármihez nyúltunk védekezésben és támadásban egyaránt semmi sem működött a mai napon, nagyon sokat hibáztunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.