- hirdetés -

Sajtótájékoztató keretében értékelték az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpontban az Orosházi Nyár 2018 fesztiválsorozatot, statisztikáit és a jövőbeli tervekről is beszámoltak.

Koncertekkel, hőlégballonfiesztával, a labdarúgó világbajnokság mérkőzéseinek főtéri kivetítésével és számos egyéb változatos programmal várták az érdeklődőket az Orosházi Nyár 2018 fesztiválsorozat szervezői idén nyáron.

Szeptember 19-én az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpontban sajtótájékoztató keretében ismertette a fesztiválsorozat részleteit, eredményeit és statisztikáit Bojtor István, Orosháza alpolgármestere, Lajti Tímea, a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója és Kiss László, a programok főszervezője.

Az alpolgármester szerint pozitívak a visszajelzések (Fotó: Rosta Tibor)

– Rendhagyó év volt az idei, hiszen a korábbi hétvégi fesztiválokat felváltotta egy több hónapon át tartó, 90 százalékban ingyenesen látogatható rendezvénysorozat. Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. és a Petőfi Művelődési Központ vezetésével egy páratlan összefogás valósult meg – értékelt Bojtor István.
Az alpolgármester hozzátette, a tapasztalatok nagyon jók, mind a helyi lakosság, mind a térségben élők visszajelzései alapján és igyekeznek jövőre is ezt az utat folytatni.

Kiss László a négy hónap statisztikáit emelte ki, a harminc élő koncertet is tartalmazó mintegy ötven rendezvényt, melyekre nagyjából 50 ezer ember látogatott ki.
– Gyakorlatilag egy városi szintű összefogás eredményeképp valósult meg a rendezvénysorozat – mondta Kiss László, aki az idei spirituális fesztivált hozta fel példaként, ahol a tavalyi 1700-hoz képest idén 3911-re nőtt a látogatók létszáma. Az idei rendezvénysorozat sikeres kezdeményezései közé tartozott emellett a hőlégballonfieszta és a Foci Falu is.

A szervezők színvonalas folytatást ígérnek (Fotó: Rosta Tibor)

– Örülök, hogy a Petőfi Művelődési Központ csapatával mi is hozzájárulhattunk a megvalósításhoz. Igyekeztünk újdonságokkal szolgálni és minden helyszínt kihasználni – mondta a Petőfi Művelődési Központ képviseletében Lajti Tímea.
Hozzátette, a segítő civil szervezetek, művészeti csoportok és nem utolsósorban a kitűnő közönség nélkül mindez nem valósulhatott volna meg. A Petőfi Művelődési Központ már az adventi rendezvénysorozatra készül, amelynek remélik, legalább akkora sikere lesz, mint a nyári programoknak.

A sajtótájékoztatót Benkő Ferenc zárta, aki Gyopárosfürdő látogatottságával kapcsolatban emelt ki egy kedvező statisztikát. Az idei év első nyolc hónapjának látogatói létszáma ugyanis már most meghaladta a 2016-os év egészét. Mint mondta, ahhoz, hogy harminc százalékkal emelkedett a vendéglétszám, elengedhetetlen volt a megfelelő marketingmunka és közösségépítés, melynek köszönhetően sikeresen tudták zárni az idei főszezont.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.