- hirdetés -

Második alkalommal tartottak népzenei és szórakoztató műsort a szenttamási templombúcsú alkalmából. A rendezvényre Dávid Zoltán polgármester vezetésével orosházi delegáció is ellátogatott.

A jó hangulatú eseményre, amelyen a helyi művelődési egyesületek és zenekarok léptek fel, a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola sportpályáján került sor, szeptember 14-én – tudtuk meg Paraczky László szenttamási újságírótól.

A Szent Kereszt Felmagasztalása templomban délelőtt 10 órakor és este 18 órakor ünnepi szentmisét tartottak. Az esti szentmisén és az azt követő zenés műsoron a testvérváros, Orosháza képviseletében Dávid Zoltán polgármester, Antal László önkormányzati képviselő és Ruzsinszki Zsolt önkormányzati kapcsolattartó is jelen volt.

Az esti misén az orosházi küldöttség is részt vett (Fotó: Paraczky László)

Megnyitó beszédében Radivoj Paroški polgármester emlékeztette a jelenlévőket, hogy a község történelmében másodszor fordul elő, hogy a templombúcsút koncertekkel és tánccal ünnepelik. Mint mondta, szeretné, ha a ma esti ünnepség elégedettséggel töltene el mindenkit. Ugyanakkor külön köszöntötte a magyarországi testvérváros, Orosháza küldöttségét.
‒ Szenttamás történelme különösen mélyen nyúlik a múltba, a múltba, amely valamikor nehéz volt. Viszont úgy gondolom, a  mai világban egy sokkal szebb, jobb, jelentősebb jövőt alapozunk meg magunknak. Immár másodszor kerül sor a Jovan Jovanovic Zmaj iskolában a búcsú esti ünnepségére, amelynek keretében fiataljaink  dalokkal, táncokkal készültek, és bemutatják, mit tanultak eddig. Ez egy újabb alkalom, amely az együttélésről és a szeretetről szól, ami számomra a legfontosabb két olyan nép életében, amely évszázadok óta együtt és egymás mellett él. Elsősorban a közös munka az, amely összeköt bennünket. Ezért arra kérek mindenkit, élvezzük együtt a magyar zenét és néptáncot, örüljünk közösen a népviseletbe öltözött fiatalok produkcióinak – mondta a szenttamási polgármester.

Dávid Zoltán jelképes ajándékkal is megköszönte a meghívást (Fotó: Paraczky László)

Miután megköszönte a meghívást, Dávid Zoltán, Orosháza első embere felszólalásában többek között kiemelte:
‒ Nagy örömmel jöttünk Orosházáról. Köszönöm a polgármester úrnak azt a figyelmet, amelyet a két város testvérvárosi kapcsolatának magas szintre emelése érdekében tesz. Szeretném megköszönni azt a sok-sok szeretetet, amit érzünk, amikor Szenttamásra érkezünk. Köszöntöm a jelenlévőket, és szeretném mindenkinek tolmácsolni üdvözletemet az orosházi önkormányzat nevében. Külön szeretném megköszönni polgármester úrnak azt a sok-sok munkát, amit azért végeznek, hogy a két testvértelepülés között  már huzamosabb ideje működjön egy igen jó kapcsolat. Például az a program, hogy az orosházi gyerekek a montenegrói üdülőben nyaralhatnak, illetve az önök gyermekei az orosházi Gyopárosfürdőre érkezve tölthetik el szabadidejüket. Remélem, a kapcsolatunk a jövőben is gyümölcsözni és fejlődni fog – mondta Dávid Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.