- hirdetés -

Kisfilmmel kampányol a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem a 112-es segélyhívó telefonszámra beérkező, intézkedést nem igénylő hívások számának visszaszorításáért.

Szinte felfoghatatlan indokokkal keresik fel az egyetemes, 112-es segélyhívó számot. Egyesek párkapcsolati tanácsadónak, randivonalnak gondolták, de egy hölgy az újságos bódé tetejéről szerette volna visszakapni papucsát. Ez csak néhány példa abból a 16 132 931 fals hívásból, amelyet 2014 március 13. óta beérkezett a központi segélyhívó rendszerbe. Az alábbi videóban van még pár egészen elképesztő eset.

Kiderült, hogy az évente elindított öt millió segélyhívásból négymillió nem valós segélykérés. Ennyi alkalommal veszélyeztetik a valóban bajbajutottak életét.

Éppen ezért az Országos Rendőr-főkapitányság, az Országos Mentőszolgálat és az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy közös videós kampányt indított. A kisfilmben megelevenített élethelyzetek megtörtént esetek alapján készültek, abból a célból, hogy tudatosítsák az emberekben, mely esetek azok, amelyek biztosan nem igénylik a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem beavatkozását. És sok esetben másokét sem.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.