- hirdetés -

Harmadik helyen végzett az Orosházi Kórház Gyógyító Sárkányok nevű formációja szeptember 1-én, a IX. Szegedi Sárkányhajó Fesztiválon.

Még 2016 augusztus végén indult el az Orosházi Kórház Munkahelyi Wellness programja, melynek legfőbb célja, hogy a dolgozóknak kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket nyújtson, hozzájárulva a testi-lelki feltöltődéshez. A program részeként alakult meg a kórház dolgozóiból álló sárkányhajó csapat is.

– A szlogenünk szórakozva épülni. Az egynapos bakancsos túrák, többnapos kirándulások vagy színházlátogatások mellett 2017 szeptemberében alapítottuk meg a sárkányhajó csapatot. A 20 fős csoportot osztályvezető főorvosok, lakatosok, osztályvezetők, takarítónők, főnővérek és irodai dolgozók egyaránt alkotják – tudtuk meg Kubas Eleonórától, a Munkahelyi Wellness programkoordinátorától.

Húsz csapatból sikerült elérniük a harmadik helyezést a kórház dolgozóinak (Fotó: Orosházi Kórház)

Idén május végén a Békés-Dánfoki Sárkányhajó Versenyen több különböző kategóriában is dobogóra állhatott a csapat, két első és egy harmadik hellyel gazdagodtak. Szeptember 1-én újabb megmérettetés várt rájuk, ezúttal a IX. Szegedi Sárkányhajó Fesztiválon indult el a Gyógyító Sárkányok néven versenyző csapat. A vegyes kategóriában, 180 méteres versenytávon a húsz induló csapat között az előkelő harmadik helyezést szerezték meg.

– A sárkányhajó csapat is igazolta a Munkahelyi Wellness eredeti célját, mely a hatékonyabb munkavégzést célozza meg. A közös élmény a kollégákkal javítja a munkatársi kapcsolatokat és ez az összetartozás később a munkahelyen is megmutatkozik – tette hozzá Kubas Eleonóra.

Hozzátette, a csapattagok továbbra is péntekenként eveznek Gyopárosfürdőn a későbbi versenyekre való felkészülés és a heti feszültségek levezetése céljából. A jó hangulatú összejövetelek pedig tovább erősítik a munkatársi kapcsolatokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.